Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Om Lugnet

Lugnet är en av Europas mest kompletta idrottsanläggningar och ligger i östra delen av Falun. Namnet kommer från gården Lugnet gård, som låg placerad någonstans där ishallen och utebadet ligger i dag.

I början på 1970-talet startade Lugnets idrottsliga del att byggas och området och anläggningen har sedan dess utvecklats målmedvetet. På Lugnet har skid-VM 1954, 1974, 1993 och 2015 avgjorts.

En komplett anläggning

På Lugnet finns nationalarenan för längdskidor och backhoppning, isstadion (ishall och konstfrusen bandyplan), simhall, den stora sporthallen (fyra planer 20x40 meter), friidrottsstadion, mountainbikearena, simhall, utomhusbad, gymnastikhall, tennishall, kampsporthall, innebandyhall och friidrottshall. I nuläget kan 60 av riksidrottsförbundets 70 specialförbund bedriva sin verksamhet inom området. Falu kommun äger de flesta av anläggningarna, men några drivs också i privat regi.

Just nu håller också ett nytt badhus på att byggas, som ska stå klart hösten 2022. En asfaltbana, för alla på rull, kommer att stå klar hösten 2020.

På Lugnetområdet finns också bergbana, idrottslabb, Lugnetkyrkan, Högskolan Dalarna, Lugnetgymnasiet, Scandic hotell, camping och olika outdoorverksamheter.

Naturskön miljö

Missa inte heller Lugnets naturreservat som är ett naturskönt område. I reservatet finns vandringsleder, cykelleder och motionsspår. Det finns även leder för ridning och skoteråkning, och du hittar också grillplatser, slagbodar, värmestugor och andra rastställen.

Lugnet är en oerhört komplett anläggning där det är nära till allt.

Välkommen!

Sidan uppdaterad 2022-10-24