Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Bild på mall som visar måtten

Graffitikonstverk på byggplanket

När bygget startade sattes ett cirka 48 meter långt byggplank upp mot parkeringen vid den gamla entrén till sporthallen. Byggplanket i trä såg tråkigt ut. Då föddes idén om att göra något med graffitikonst på planket för att skapa ett mera attraktivt uttryck. Trygghet och glädje och ett nytt badhus för alla var några parametrar.

Graffitikonstverket på det cirka 130 kvadratmeter stora byggplanket har målats av Johannes Lindgren och Veronica Gudmundson. Illustrationerna framhåller lite vad det nya badhuset kommer att innehålla, ett sätt att öka på nyfikenheten.

På byggplanket finns bland annat en badande dalahäst och en skrattande bebis.

I artikeln Graffitikonst pryder badhusets byggplank Länk till annan webbplats. kan du läsa intervjuer med  konstnärerna.

Graffitikonst. Bakgrunden går i ett vågigt mönster i olika blå nyanser för att efterlikna vatten. Sen står det olika ord för att visa på innehållet i nya badhuset. Orden är Café, för alla, minisim, simidrott, all are welcome, strömkanal.
Graffitikonst. Blå bakgrund i olika nyanser för att efterlikna vatten och en person i badmössa som simmar. I text står det "Ett nytt ".
Graffitikonst. En stor gul badanka som guppar i vattnet och lite bubblor runt omkring.
Graffitikonst. I text står det "Faluns nya badhus".
Sidan uppdaterad 2021-10-19