Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Glad tjej med solglasögon och faluröd bakgrund.

Sommarjobb för unga

Som ungdom i Falun har du möjlighet att sommarjobba hos oss på kommunen. Nedan ser du vilka möjligheter som finns under sommaren 2018.

Sommarjobb på kommunens verksamheter

Ett sommarjobb för dig som vill jobba inom någon av kommunens verksamheter. Det kan vara allt från fastighetsskötsel, vård och omsorg, förskola och kollo till turism, service och second hand.

Vem kan söka?

Alla mellan 16-18 år som är folkbokförda i Falu kommun. Observera att du måste ha fyllt 16 år före vecka 25 och inte fyllt 19 år före vecka 33.

Hur fördelas jobben?

I vår onlineansökan markerar du vilka områden som du är intresserad av att jobba inom. Det betyder att du ska ange både med vad du kan tänka dig att jobba med och var i kommunen du vill jobba. Jobben delas sedan ut genom lottning. 

Datum och längd på kommunjobben

Sommarjobben kan vara högst tre veckor långa och man får bara jobba max 120 timmar under de veckorna. Datum för tillängliga perioder läggs upp här inom kort. 

Ansökan - sommarjobb på kommunens verksamheter

Du kan skicka in din ansökan mellan 12 mars - 3 april.

Vad händer efter ansökan?

Efter att du ansökt om sommarjobb så kan du se status och information om ansökningen under Mina sidorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Starta ditt eget företag i sommar

Vill du skapa ditt eget sommarjobb? Är du intresserad av att starta och driva ett företag? Då kan du söka till Rookie Startups som samarbetar med Falun kommun.

Rookie Startups är programmet för dig som är mellan 16-18 år och vill prova på att driva ett eget företag. Under fyra sommarveckor får du - själv eller tillsammans med vänner - starta ett företag och förverkliga en idé. Kanske vill ni öppna en webbshop, arrangera ett välgörenhetsevent eller skapa en egen YouTube-kanal?

 • Lär dig grunderna i företagande
 • Få hjälp att utveckla en bra affärsidé
 • Träffa och inspireras av likasinnade
 • Möta några av Sveriges främsta unga entreprenörer
 • Startkapital på 2000 kr (pengar du får behålla)
 • Förverkliga din egen idé under fyra veckor
 • En personlig coach som hjälper dig dagligen
 • Presentera ditt företag för experter
 • Tävla om titeln ’Årets RS-företag’ och 5 000 kr
 • En fantastisk merit till ditt cv
 • Möjlighet att driva vidare ditt företag

Programmet startar den 18 juni och pågår i fyra veckor. Du behöver inga förkunskaper eller affärsidé för ansökan. Antagning sker löpande, så ju snabbare du skickar in din ansökan desto större är sannolikheten att du kommer med.

Ansök

För att ansöka går du in på Rookie Startups webbplats.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hur mycket tjänar jag?

Rookie Startups betalar ingen lön. Däremot får du 2000 kronor i startbidrag som du får behålla. Alla pengar du sedan tjänar i ditt RS-företag är dina egna. Det finns alltså ingen gräns för hur mycket du kan tjäna, utan detta är helt upp till dig själv och ditt team.

Handledare på Sommarskolan

Sommarskolan i Falun erbjuder gymnasieelever som gått ut årskurs 2 och 3 att jobba som handledare för elever från högstadiet och IM-programmet.

Du som handledare kommer jobba med en mindre grupp elever inom svenska, engelska eller matematik. Tillsammans med dina elever kommer du att planera dagarnas innehåll för att de ska få en bra, utvecklande och rolig tid på Sommarskolan.

Mer information hittar du på Jobba på Sommarskolan.

Vill du gå som elev på sommarskolan?

Information och ansökan för elever hittar du sidan Sommarskolan.

Kontakt och frågor om sommarjobb 2018

Kontakta gärna oss om du har några frågor om de olika sommarjobben. Kontaktuppgifter hittar du under kontaktikonen i verktygsfältet (ovanför sidbilden).

Sidan uppdaterad 2018-04-06