Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Tre ungdomar sitter på gräset vid faluån och Fisktorget.

Sommarskolan

Sommarskolan arrangeras för elever som går på högstadiet samt elever på IM-programmet. Vi erbjuder extra stöd i engelska, svenska eller matematik. Alla elever är välkomna, oavsett betyg eller studienivå.

Anmälan till sommarskolan 2021 öppnar inom kort.

Så här funkar det

Under tre veckor får du jobba med skolarbete på ett annat sätt än vad du är van vid. Man jobbar i små grupper med en gymnasieelev som handledare.

Under den här tiden får du (efter gemensam planering) jobba utefter dina egna behov. Det varvas med roliga sommaraktiviteter.

Ingen betygssättning

På Sommarskolan har vi ingen betygssättning eller bedömning.* Du får ett intyg om din medverkan.

Kostandsfritt för

Sommarskolans verksamhet är helt kostnadsfri för skolungdomar. Falu kommun står för allt arbetsmaterial och restauranglunch varje dag.

Behörighet till gymnasiet

Utöver Sommarskolan finns även den obligatoriska Lovskolan som är till för dig som riskerar att ej vara behörig till ett nationellt yrkesprogram på gymnasiet.

Du ska senast i maj få ett erbjudande av din rektor eller mentor om att istället börja på den obligatoriska Lovskolan. Här kan du, med behöriga lärare som stöd, få en möjlighet att läsa mot betyg under två veckor.

Du som gått den obligatoriska Lovskolan är mycket välkomna att även gå på Sommarskolan.

* Betygssättning kan i vissa fall genomföras genom prövning. Detta i samråd mellan elev, vårdnadshavare, handledare, lärare, verksamhetsledare och rektor.

Datum

Sommarskolan 2021 är under veckorna 26, 27 och 28 med start 28 juni. Sista anmälningsdag är 24 maj. 

Plats

Meddelas inom kort.

Informationsblad om Sommarskolan 2021PDF

Sommarsimskolan

För dig som är elev och behöver träna extra simning för att uppnå målen inom Idrott & Hälsa finns möjligheten att gå i kostnadsfri Sommarsimskola under vecka 26 & 27. Detta går att kombinera med Sommarskolan i svenska, matematik och engelska.

Läs mer om Sommarsimskolan här

Jobba på sommarskolan

Sommarskolan i Falun erbjuder dig som gått ut årskurs 2 och 3 att jobba som handledare för elever från högstadiet och IM-programmet.

Du som kommer jobba med en mindre grupp elever inom svenska, engelska eller matematik. Tillsammans med dina elever kommer du att planera dagarnas innehåll för att de ska få en bra, utvecklande och rolig tid på Sommarskolan.

Mer information hittar du på sidan Jobba på sommarskolan.

Mer information om sommarskolan

Personuppgifter och lagar

Personuppgifter och personuppgiftslagenPDF

Sommarskolan på sociala medier

facebook.com/sommarskolanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
instagram.com/sommarskolanfalunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakta Sommarskolan

Kontakta gärna oss om du har några frågor. Kontaktuppgifter hittar du under kontaktikonen i verktygsfältet (ovanför sidbilden).

Sidan uppdaterad 2021-03-08