Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Tre ungdomar sitter på gräset vid faluån och Fisktorget.

Sommarskolan

Sommarskolan arrangeras för elever som går på högstadiet samt elever på IM-programmet. Vi erbjuder extra stöd i engelska, svenska eller matematik. Alla elever är välkomna, oavsett betyg eller studienivå.

Anmälan sommarskolan

Anmälan till Sommarskolan är stängd. Har du missat att anmäla dig? Kontakta verksamhetsledarna. Kontaktuppgifter finns högst upp på sidan.

Så här funkar det

Under tre veckor får eleverna jobba med skolarbete på ett annat sätt än vad de är vana vid. Eleverna jobbar i små grupper med en gymnasieelev som handledare. Under den här tiden får eleverna (efter gemensam planering) jobba utefter sina egna behov. Det varvas med roliga sommaraktiviteter.

Ingen betygssättning

På Sommarskolan sker ingen betygssättning eller bedömning.* Eleverna får efter sina veckor på skolan ett intyg om sin medverkan.

* Betygssättning kan i vissa fall genomföras genom prövning. Detta i samråd mellan elev, vårdnadshavare, handledare, lärare, verksamhetsledare och rektor.

Kostandsfritt för skolungdomar

Sommarskolans verksamhet är helt kostnadsfri för skolungdomar. Falu kommun står för allt arbetsmaterial och restauranglunch varje dag.

Informationsblad sommarskola 2018PDF

Sommarsimskola

Under vecka 25 och 26 finns möjligheten för eleverna att kombinera Sommarskolan med sommarsimskola.

Läs mer om sommarsimskolan här

För dig som går i årskurs 8 eller 9 och ej är behörig till gymnasiet

Elever som riskerar att ej vara behöriga till nationellt yrkesprogram på gymnasiet, kommer senast i maj få ett erbjudande av sin rektor eller mentor, om att börja Sommarskolan en vecka tidigare (v.25) för att få chansen att studera lite extra. Då kommer behöriga lärare finnas med som stöd och det finns en möjlighet att läsa mot betyg.

Datum

Sommarskolan 2018 är under veckorna 26, 27 och 28 med start 25 juni. Sista anmälningsdag är 13 maj. 

Plats

Sommarskolan håller till på Kristinegymnasiet i centrala Falun.

Jobba på sommarskolan

Sommarskolan i Falun erbjuder gymnasieelever som gått ut årskurs 2 och 3 att jobba som handledare för elever från högstadiet och IM-programmet. Du som handledare kommer jobba med en mindre grupp elever inom svenska, engelska eller matematik. Tillsammans med dina elever kommer du att planera dagarnas innehåll för att de ska få en bra, utvecklande och rolig tid på Sommarskolan. Mer information hittar du på sidan Jobba på sommarskolan.

Mer information om sommarskolan

Personuppgifter och lagar

Personuppgifter och personuppgiftslagenPDF

Sommarskolan på sociala medier

facebook.com/sommarskolanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
sommarskolan.wordpress.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakta Sommarskolan

Kontakta gärna oss om du har några frågor. Kontaktuppgifter hittar du under kontaktikonen i verktygsfältet (ovanför sidbilden).

Sidan uppdaterad 2018-06-21