Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

För arbetsgivare

40 % av Dalarnas arbetskraft går i pension 2015 – 2025. Det finns redan en rad bristyrken både hos privata och offentliga arbetsgivare. De ca 1500 arbetssökande som är inskrivna vid Arbetsförmedlingen och har försörjningsstöd är Faluns reservarbetskraft.

Framgången ser stora möjligheter att i samarbete med arbetsgivare både initiera skräddarsydd utbildning via Falu kommuns Vuxenenhet eller via Arbetsförmedlingen och att matcha personer mot olika jobb. Projektet samarbetar också med Falu kommuns Näringslivskontor som inventerar företagens behov av arbetskraft.

Bland de arbetslösa finns personer med god arbetsförmåga men som behöver kortare yrkesutbildning för att matchas mot arbetsmarknaden. Här finns också personer som kan behöva längre tid på sig för att bli ”job ready”. Projektets medarbetare kommer att ha en bra bild av vilka kompetenser och personliga egenskaper som deltagarna kan erbjuda.

Projektet välkomnar kontakter med arbetsgivare både inom privat och offentlig sektor, som behöver hjälp med att hitta rätt utbildad arbetskraft och även rätt person för arbetsplatsen.

Projektledaren Antonis Kassitas kommer gärna ut till arbetsplatsen och informerar om vad projektet kan bidra med så att det blir en vinna-vinna-situation både för arbetsgivaren och för den arbetssökande.

KONTAKT:
Projektledare Antonis Kassitas
Arbetsmarknads-, integrations- och kompetensförvaltningen
e-post: antonis.kassitas@falun.se
Tfn 023-87689

Sidan uppdaterad 2017-06-27