Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Ett besöksmål med många möjligheter

Vilken sommar vi har haft! Visst gillar jag precis som alla andra sol och värme, men som ansvarig för Falu Gruva, ett av Dalarnas största besöksmål, så har jag uppskattat sommarens väder. Det är bara att gå till sig själv, är det sol så vill jag gärna sola och bada men om det är regn och kallt så är det mer lockande med en utflykt.

I siffror har vi ökat antalet betalande besökare mot 2014 med 20% och antalet ovan-jordsbiljetter har vi ökat med 32%. Vi har haft drygt 36.000 betalande besökare under sommaren.

Vädret i all ära, visst påverkar det mycket men jag vill också tro att det pågående förändringsarbete som vi är inne i också påverkar. Vårt mål är att Falu Gruva blir ett besöksmål där besökaren spenderar ett större antal timmar än tidigare. För att nå dit har vi bland annat påbörjat ett arbete med att skapa nya och interaktiva utställningar i Gruvmuseet, Lilla Gruvtåget har i samarbete med FEV blivit elektrifierat, Lilla Gruvbyn har sedan starten 2012 kontinuerligt förbättrats och attraktiva hyresgäster i form utav butiker, hårsalong och caféer har knutits till området. Vi kommer att fortsätta att arbeta hårt för att nå våra mål och Gruvmuseet planeras vara klart 2017 och vi arbetar ständigt med att locka spännande hyresgäster till området.

Välkomna att besöka Falu Gruva mitt i Världsarvet Falun, som besökare, konferensgäst, lunchgäst, hyresgäst, kund till våra butiker eller som deltagare i Friskis & Svettis träningsgrupper. Möjligheterna är många!

Anna Björkman

Verksamhetschef för Stiftelsen Stora Kopparberget

Sidan uppdaterad 2017-06-27