Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Bild på mall som visar måtten

Måndag

Programpunkter

Folkskara på konsert

Företagarfrukost i Svärdsjö

Om programpunkten

Är du verksam på landsbygden? Svärdsjö utvecklingsråd och Näringslivskontoret bjuder in till den första fysiska företagarfrukosten i Svärdsjö efter corona-restriktionerna. Även du verksam i andra delar av kommunen är varmt välkommen!

Ur programmet:

- Presentation av deltagare: vilka är vi och vad gör vi? Finns det något som vi behöver hjälp med?
- Hållbar konsumtion: presentation av digital lösning för fler köp i butik lokalt
- Dialog om möjligheter och utvecklingspotential bland oss företagare

Tid, plats och anmälan

Plats: Hedenborg
Tid: 07.30-09.00
Anmälan: via länken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller 023-839 87 (Hanna Wickström, Falu kommun) 
Övrigt: Frukost kommer att serveras (kaffe, te och enklare smörgås). 
Arrangör: Svärdsjö intresseförening & Falu kommun

Om du är en frukosträv som ofta kommer till företagsfrukostarna, ta med dig en ovan företagarkompis den här gången! Ju fler vi är desto roligare har vi, och starkare blir vi.

Två tjejer som tittar på den enas mobil

Yrkesmässan

Om programpunkten

Det finns en stor kunskapsbrist hos våra ungdomar om yrkeslivet och vägen till ett jobb i Dalarna. Därför arrangerar vi under Faluns företagarvecka i höst en yrkesmässa, vilken ger företagen och framtidens medarbetare en möjlighet att mötas. Yrkesmässan hjälper samtidigt skolan att sätta undervisningen i ett sammanhang.

Syftet med Yrkesmässan är att stärka kopplingen mellan skola och arbetsliv. I en föränderlig omvärld krävs det att elevernas valkompetens tränas, och för att kunna ta ställning till frågor som rör den egna framtiden behövs en inblick i yrkeslivet. Samtliga Falu kommuns elever i årskurs 8 och gymnasiets introduktionsprogram är inbjudna.

Tid, plats och anmälan

Plats: Digitalt och sänds live
Tid: 09.00-11.00
Anmälan: Ingen anmälan krävs. Via Yrkesmässan 2021 kan du följa sändningen
Arrangör: Falu kommun, Falun-Borlänge regionen

Flicka med vr glasögon cyklar

Behöver du utveckla eller ställa om efter pandemin?

Om programpunkten

Har ditt företag påverkats under Coronapandemin? Står ni precis som många andra under stora förändringar? Behöver du ställa om eller utveckla? Då finns möjligheten att göra det genom Lyftkraft Dalarna precis som 81 av länets företag redan gör!

Genom projektet har företag möjlighet att kompetensutveckla sina medarbetare genom utbildningsinsatser som finansieras genom projektet. I projektet finns möjligheten att delta vid planerade kurser samtidigt som vi tillsammans med olika utbildningsleverantörer upphandlar och anpassar utbildningar efter just era behov. Idag utvecklar företag sina medarbetare i allt ifrån sociala medier och ledarskap till utbildningar för truck- och travers!

Under en halvtimme berättar vi tillsammans med två deltagande företag i projektet, Nordbrodyr och Animo Helhetshälsa om erfarenheter och möjligheter som finns. Vill du också vara med?

Tid, plats och anmälan

Plats: Digitalt
Tid: 13.30-14.00
Anmälan: Ingen anmälan krävs. Eventet kommer streamas direkt på näringslivskontorets Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Arrangör: Lyftkraft Dalarna

Unga tjejer

Hur får vi företag att attrahera unga?

Om programpunkten

Hållbarhet är något som definierar dagens unga, och när vi utforskar möjliga sätt att attrahera ung arbetskraft så tar vi höjd för det moderna samhället och framtidens arbetsplats.

Philip Thunborg är Företagarnas expert på hållbarhet, han berättar om den rykande färska hållbarhetsrapporten som Företagarna nyligen lanserat och vilka slutsatser rapporten gör. Vilken inställning har företagare till hållbarhet, vilka är de största hindren och varför väljer man att bedriva ett hållbarhetsarbete inom företaget är några av de frågeställningar som kommer besvaras.

Hur når företag unga och vad är viktigt för dem? Hur ser unga på framtidens arbetsplatser? Vi bjuder även in en panel som tillsammans får vända och vrida på frågor utifrån ungas syn på framtidens arbetsplatser kopplat till hållbarhet."

Tid, plats och anmälan

Plats: Digitalt
Tid: 14.30-15.30
Anmälan: Ingen anmälan krävs. Eventet kommer streamas direkt på näringslivskontorets Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Arrangör: Coompanion, Ung företagsamhet & Företagarna

Sidan uppdaterad 2021-11-12