Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Ledare, Linda Norén

Några ord från Linda – näringslivschef i Falu Kommun

Semester och ledighet är jag säker på att vi alla behöver och är förtjänta av. Efter en skön och avkopplande ledighet känns det nu riktigt inspirerande att börja jobba igen. Jag har ju världens bästa jobb som och firade nyligen tre år som näringslivschef i Falun!

Vi har haft en del verksamhet under sommaren, då vi för tredje året i rad erbjudit ca 40 ungdomar i Falun möjligheten att driva eget företag som ett sommarjobb. Vilket oerhört driv och vilka lovande entreprenörer som finns bland våra ungdomar. Ett stort tack till Ljungbergsfonden som stöttat oss i detta viktiga projekt.

Hösten känns både rolig och spännande. Här nedanför nämner jag några aktiviteter som kommer att ske fram till jul.

Företagarveckan som pågår under hela v 48, där seminarier, företagsbesök och nätverksmöjligheter är några delar som veckan kommer att innehålla. Boka in redan nu! Vi kommer så klart fortsätta med våra företagarfrukostar runt om i kommunen och vi kommer dessutom - tillsammans med Almi – även fortsättningsvis erbjuda möjligheten till en mentor om du vill ha stöd i hur du växlar upp ditt företagande.

Kommunens tillväxtprogram kommer antas under hösten efter ett intensivt arbete. Stort tack till alla ni som varit inblandade och bidragit. En viktig del kopplat till tillväxt är ökat bostadsbyggande. Det är en fråga jag diskuterat med flertalet företagare under mina besök och träffar. Här satsar vi nu hårt och besökte tillsammans med Falun Borlängeregionens kommuner Almedalen för att sälja in regionen. Vi fortsätter och följer upp säljarbetet under Stockholm Business Arena (SBA) i september. Här jobbar vi brett över hela vår förvaltning, miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen, där näringslivskontoret ingår, för att få bästa möjliga process kring detta viktiga arbete.

Våra regelbundna och trevliga företagsbesök fortsätter vi så klart med under hösten. Fortsätt höra av er om ni vill ha besök!

Som jag brukar säga, hör av er om det är något. Vi på näringslivskontoret finns till för er företagare!

Bästa hälsningar

Linda Norén

Näringslivschef i Falu Kommun

Sidan uppdaterad 2017-06-27