Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2015-02-18

Linda Norén var initiativtagare till onsdagens världsmästarlunch med över 700 deltagare.

Dalarekord på världsmästarlunch

Över 700 dalaföretagare, 15 näringslivschefer och en statsminister. När Dalarnas samtliga näringslivskontor bjöd in till årets största
nätverksträff stavas ordet succé!

– Det här är början på något stort. Vi är 15 härliga krafter som jobbar tillsammans för näringslivet Dalarna. Nu får vi se vad vi kan göra tillsammans nästa gång, säger Linda Norén, Falu kommuns näringslivschef.
Redan när inbjudan till världsmästarlunchen på VM-arenan skickades ut märktes att intresset var stort. Det då 440 platserna bokades snabbt upp och snart fick man ta till en större lokal för att alla intresserade skulle få plats.
– Vi hade hoppats på runt 400 deltagare. Nu blev vi över 700 vilket känns fantastiskt roligt, säger Linda Norén.

Statsminister på besök

Förutom god mat bjöd dagen även på underhållning, utlottning av priser och ”reklampauser” när olika företagare fick ställa sig upp och göra en kort presentation. Flera gäster blev dessutom intervjuade i en ”morgonsoffa” på scenen. En av gästerna på plats var statsminister Stefan Löfven som fick njuta av lunchen vid samma bord som Falu kommuns tre kommunalråd.
– VM är ett fantastiskt evenemang och att Falun får chansen att vara värd för fjärde gången är stort. Det är oerhört viktigt för Sverige att vi får möjligheten att arrangera stora typer av idrottsevenemang, inte minst för besöksnäringen, säger Stefan Löfven.

”Tur att jag var här”

Och de mer än 700 företagarna på plats var mer än nöjda med dagens program. ”Succé’ och ”tur att jag var här” var några kommentarerna som lyftes fram.
– Jag ställde mig frågan vad vi kan göra för näringslivet i Dalarna under VM och kom fram till att det här är ett ypperligt tillfälle att samla så många som möjligt för att nätverka, byta erfarenheter och få kunskap från internationella storföretag. Det är jätteroligt att alla dalakommuner är entusiastiska och engagerar sig. De som var här på plats är också nöjda och då är jag med nöjd, avslutar Linda Norén.

Även statsministern Stefan Löfven var på plats under världsmästarlunchen på Lugnet under VM:s första dag.
Sidan uppdaterad 2015-02-18