Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2016-02-02

Mall för bild.

Sök EU-miljoner till landsbygdsprojekt

Skulle du vilja driva ett projekt för att utveckla landsbygden? Nu kan du söka EU-medel för dina idéer när 62,7 miljoner kronor ska fördelas.

Leader är ett koncept som innebär att privat, ideell och offentlig sektor arbetar tillsammans för lokal utveckling. Leader-områden finns över hela Sverige och Falu kommun ingår i Dalälvarnas utvecklingsområde tillsammans med tio andra kommuner.

Ta chansen

Dalälvarnas utvecklingsområde är finansierat av fyra EU-fonder och kommunerna inom området. Totalt finns 62,7 miljoner kronor för lokal utveckling.

– Nu kan företag, organisationer, myndigheter och föreningar söka projektpengar ur denna pott, berättar Hanne Stenback, landsbygdsutvecklare, Falu kommun.

Projekten kan exempelvis handla om utbyten mellan stad och land, näringslivs­utveckling, innovationer, arbetsmarknadsprojekt, jordbruk, mötesplatser, turism, idrott och hälsa.

– Det viktiga är att projekten ska vara till nytta för många eller att de ska skapa förutsättningar för till exempel företagsutveckling, boendemiljö, kunskap, service eller landsbygdens attraktivitet, förklarar Hanne Stenback som tycker att alla intresserade ska ta chansen:

– Projekten kommer att behandlas utifrån den strategi som finns för Dalälvarnas utvecklingsområde och där går att läsa att integration, hälsa, koppling mellan stad och land är viktiga områden. Så nu är det dags att gnugga geniknölarna och starta ett utvecklande projekt för Falun!

Välkommen till informationsmöte
måndag 8 februari kl 18, First Hotel Grand

Här berättar Christina Lindfors, verksamhetsledare för Dalälvarnas utvecklings­område, om vad som krävs för ansökan, metod och tillvägagångssätt. Vi bjuder på kaffe och macka.

Mer information

Leaderlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Hanne Stenback, tfn 023-868 76

Sidan uppdaterad 2016-05-19