Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Publicerad 2018-03-13

Falu kommun fick ta emot pris

Falun fick ta emot pris som "Årets förebild"

I dag fick Linda Wallin, kommunens näringslivschef, ta emot utmärkelsen ”Årets förebild” på den nationella inspirationsdagen på temat förbättrat företagsklimat, som Svenskt näringsliv arrangerade i Stockholm.

På tisdagen arrangerades den nationella inspirationsdagen på temat förbättrat företagsklimat. Politiker och tjänstemän från 77 av landets kommuner fanns på plats för att inspireras och att lära av varandra.

Alla med målet att få bästa företagsklimat i kommunen.

Och deltagarna fick alltså se Linda Wallin, näringslivschef i Falu kommun, kliva upp på scenen och ta emot utmärkelsen ”Årets förebild”.

- Jag är imponerad av Faluns arbete. Det senaste året har jag sett flera konkreta exempel på att Faluns politiker och tjänstemän förstår hur viktiga företagen är för dem. Jag upplever att fler i kommunen är engagerade i arbetet. Att ha ett bra företagsklimat är inte bara näringslivskontorets uppgift, utan det är något som hela kommunen måste ha som målbild och jobba aktivt för. Jag är glad över att andra kommuner får ta del av och lära från Faluns framgångar, säger Teresa Bergkvist, regionchef Svenskt Näringsliv Dalarna.

Motiveringen för priset lyder enligt följande: ”Falu kommun har på ett föredömligt sätt visat vilka värden som uppkommer av dialog och förståelse mellan företag, politiker och tjänstemän. Falun har haft ett möjlighetsfokus och visat på lyhördhet, nyfikenhet, prestigelöshet och mod genom att ta intryck av andras goda exempel och applicera på sina lokala företags behov. Falun har kombinerat detta med stark genomförandekraft genom att införa en auktorisationsmodell för vuxenutbildningen och Kockduellen genom utbildning & bransch i samverkan. Resultaten visar tydligt hur Falun kommun drar vinning av ett positivt företagsklimat och att Faluns företag får bättre förutsättningar genom kommunens arbete.”

Sidan uppdaterad 2018-03-13