Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2018-05-15

Faluföretagare

Positivare Faluföretagare enligt enkätsvar

Varje år presenterar Svenskt Näringsliv en ranking över företagsklimatet i Sveriges kommuner. Falun har en liten positiv ökning enligt enkätsvaren.

I dag kom resultatet från den enkät som ligger till grund för rankingen, och Falun har en liten positiv ökning.

— Vi har arbetat utifrån denna ranking i flera år, förändrat oss och lagt energi där vi sett att det behövs. Att arbetet ännu en gång visar på positiva siffror är glädjande för oss. Det här handlar om att hela den kommunala organisationen ska sätta företagarfrågor och vårt näringsliv högt på agendan, säger kommunalrådet Joakim Storck (C).

Svenskt Näringslivs ranking bygger på företagarnas attityder till kommunen, bland annat i fråga om service, upphandlingar och tillgång till kompetens.

Liten positiv ökning

Nu presenteras enkätsvaren som visar att Falun har en liten positiv ökning i hur näringslivet uppfattar kommunens attityd till företagande.

– Enkäten ger oss svar på om vi arbetar åt rätt håll eller om vi kanske ska lägga krut inom något annat område. Den är också en viktig pusselbit i vårt arbete att underlätta för våra företagare att bedriva sin verksamhet. Det behövs ett kontinuerligt samspel mellan oss och näringslivet, säger Linda Wallin, kommunens näringslivschef.

Sidan uppdaterad 2018-05-15