Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Publicerad 2018-05-30

UF-företag

Stort genomslag för UF-företag i Falun

Ung Företagsamhet går åt rätt håll både i Falun och Dalarna. I Falun var det fler än 300 elever – eller 33 procent i årskullen - som drev ett UF-företag i år.

I Falun drev 33 procent av eleverna i en årskull ett UF-företag.

Det är ett högre genomslag än både i Dalarna totalt sett (28 procent) och i Sverige (29 procent).

- Positivt, jättekul! Vi på Näringslivskontoret har alltid med UF i det vi gör. Ett UF-företag kommer exempelvis att göra loggan till vår nästa företagsvecka. UF-företagen är dessutom alltid välkomna på våra frukostar där man har en 1-minutsplats. Vi engagerar också ett UF-företag som ”husband” till varje frukost, säger näringslivschefen Linda Wallin.

-Det är viktigt att ungdomar kan lära sig om entreprenörskap och driva egna företag, för i framtiden är det de unga som startar företag, säger kommunalrådet Susanne Norberg (S).

901 elever i Dalarna

I år var det totalt 901 elever som drev ett UF-företag i Dalarna, flest någonsin, varav fler än 300 kom från Falun.

- Mycket positivt är att Dalarna nu är en av Sveriges bästa regioner när det gäller arbetet med integration och språkinlärning för nyanlända genom Ung Företagsamhet. 86 elever på IM-språk drev UF-företag i år, varav majoriteten fanns i Falun, säger Thomas Agneteg, regionschef Ung Företagsamhet Dalarna och fortsätter:

- Nu ser vi fram mot kommande år och tänker utveckla UF i både Falun och Dalarna.

Sidan uppdaterad 2018-05-30