Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2014-12-08

Faluns företagarvecka 2014

Nytt rekord för Faluns Företagarvecka

1-5 december arrangerade näringslivskontoret Faluns Företagarvecka för sjätte gången. Totalt deltog 550 personer vilket är nytt rekord.

– Veckan har varit fantastisk. Totalt har vi hunnit med ett 15-tal aktiviteter och drygt tio besök hos både små och stora företag här i kommunen, säger Linda Norén, näringslivschef på Falu kommun.

Faluns Företagarvecka är ett samarbete mellan näringslivskontoret på Falu kommun och totalt 14 samarbetspartner. Dagarna har varit fyllda av företagsbesök, seminarium, föreläsningar, frukostmöten och andra aktiviteter för företagare, politiker och tjänstemän. Syftet är att skapa en god dialog och ett gott företagsklimat i Falu kommun. 

–Engagemanget hos våra politiker är stort och vi ser att det finns ett stort intresse för våra företagare och deras verksamheter. Känslan vi har är att de företagare som deltagit i våra aktiviteter har varit positiva och gärna ser att vi fortsätter arrangera veckan nästa år, säger Linda Norén.

Några frågor som diskuterats är bland annat offentlig upphandling, kompetensförsörjning och praktikplatser men även frågor som rör de privata alternativen inom skola och omsorg. 

– Vi har haft mycket bra samtal mellan företagare, politiker och tjänstemän. En nyhet var ett besök för allmänheten hos Tension Graphics där bland annat utbildningen Playground Squad visades upp. Det blev ett uppskattat besök med många intresserade Falubor, säger Linda Norén. 

Sidan uppdaterad 2015-07-01