Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2015-09-10

Frukostseminarium om återbruk - 22 september

I Falun är vi väldigt bra på att sortera vårt avfall så det kan återvinnas. Ett steg längre är att minska avfallsmängderna, att använda våra produkter längre eller på nya sätt. Det innebär minskad resursanvändning i linje med EU:s avfallsdirektiv och Faluns avfallsplan. Det kan även innebära nya affärsmöjligheter. Därför satsar Falu kommun i höst på att lyfta möjligheter till återbruk.

Ett frukostseminarium om återbruk ordnas den 22 september kl 07.30 – 09.30 på Dalarnas Museum. Sanna Due Sjöström från Naturvårdsverket ger oss en spännande överblick av möjligheter med återbruk och vad som är på gång från regering och EU.
50-talsbutiken Sivlettos finns både i Enviken och på Söder i Stockholm. Caroline Wikström Tiitto som driver butiken i Enviken berättar om hur återbruk kan bli en viktig del av en framgångsrik affärsidé. En idé som även bidrar till att skapa nya arbetstillfällen.

En återbruksfest går av stapeln lördagen den 28 november kl. 11.00- 16.00. Det blir en dag med tips och idéer om hur gamla saker kan få ett nytt liv. Presentationer av stylister, modevisning, verkstäder, utställningar mm fyller Magasinet för en dag.

Vill du delta i frukostseminariet och/eller återbruksfesten så mejla ola.bergea@falun.se. Ange återbruk som rubrik när du anmäler dig.

Medarrangörer är Falu Energi och Vatten AB, Studiefrämjandet, Dalarnas Museum.

Frukostseminarium om återbruk, mer informationPDF

Sidan uppdaterad 2016-10-10