Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2016-02-12

Mall för bild.

Oberoende granskning av datacentret

Per Dahlberg, vd på Falu Energi & Vatten, säger sig vilja skapa de bästa förutsättningarna kring den planerade bolagsbildningen vid byggandet av datacentret, och anser att det är angeläget att ta in en extern aktör.

- Genom en extern granskning kommer eventuella frågetecken att lyftas upp på bordet. I detta läge vill vi verkligen att det synas ordentligt. Annars blir det lätt ord mot ord, säger Per Dahlberg i ett pressmeddelande från Falu Energi & Vatten.
Han menar att granskningen måste ske för att Falu Energi & Vatten ska känna sig komfortabla med att allt är rätt och riktigt.

– Självklart har publiciteten runt omkring allt det här påverkat. Vi förstår också att våra kunder känner en oro kring allt som står i media. Man kan tolka saker olika och vi vill basera våra beslut på fakta. Så nu får vi ta tag i det här och se vad det innebär, säger Per Dahlberg.

Falu Energi & Vatten har drivit affärsprojektet EcoDataCenter tillsammans med EcoDC sedan 2013. Det har i media den senaste tiden rapporterats att EcoDCs grundare Börge Granli tidigare har utretts för affärer med pyramidspelsföretag. Granskningen kommer att skyndas på, först ska den oberoende aktören utreda hur mycket som ska granskas.
– Vi vill ju förstås att det ska ske så fort som möjligt. Det är viktigt för att undvika vidare spekulationer och tyckanden som grund för beslut. Vi vill lyfta fram alla fakta så att det här viktiga projektet kan fortsätta, säger Per Dahlberg.

Granskningen kommer att ske av ett oberoende externt företag.

Sidan uppdaterad 2017-06-01