Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2017-02-16

hand i hand

Kommunen säger upp mentorsamarbete

Falu kommun väljer nu att avsluta sitt samarbete med föreningen Mentor Sverige.

– De mentorer som redan är inne i programmet påverkas inte av detta, utan vi tar ansvar för de som är igång till att deras mentorår avslutats, säger projektledaren Lasse Westin.

I tre år har kommunen samarbetat med Mentor Sverige. Verksamheten har handlat om att rekrytera män och kvinnor till volontärer, som ska gå in i ett mentorskap med en ungdom under ett år.

Falun har lyckats bra och matchat ihop cirka 90 par under åren som samarbetet pågått.

– Jag är glad och stolt att bo i en stad där vuxna människor är beredda att på ideell basis gå in och ta ansvar för en ungdom, säger Lasse Westin.

Arbetet har resulterat i att ungdomar fått anställningar, praktikplatser, viktiga vuxenkontakter och fått sett och uppleva saker som de annars inte hade fått.

Men trots det goda resultatet väljer nu kommunen att avsluta sitt samarbete med Mentor Sverige.

– Den senaste tiden har det varit svårt att rekrytera män till verksamheten då Mentor har valt att hålla fast vid att män matchas med killar och kvinnor med tjejer. Det är tråkigt att behöva fatta detta beslut, men det känns samtidigt som en naturlig utveckling, säger Lasse Westin och fortsätter:

– Vi har ett antal matchningsklara kvinnor och de kommer att få erbjudande om andra uppdrag på volontärbasis för att stötta ungdomar.

Sidan uppdaterad 2017-02-16