Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Publicerad 2017-10-06

Patricia Wallin Granhagen

Slutar som centrumledare för att bli vd

Patricia Wallin Granhagen väljer att sluta som centrumledare i Falu kommun. I stället blir hon heltidsanställd vd i parkeringsbolaget Falu P AB.

- Beslutet har mognat fram. Vi behöver ta ett helhetsgrepp om parkeringssituationen i Falun, och för det anser styrelsen och jag att det krävs en heltidstjänst. Jag kommer att vara centrumledare året ut och därefter får vi se hur det går med överlämning till nästa person som kommer att ta över, säger Patrica Wallin Granhagen.

Det var i november 2012 som hon anställdes som kommunens centrumledare och vd för Falu P AB, bolaget som ägs av fastighetsägare, centrumföreningen Centrala stadsrum och Falu kommun tillsammans.

- Från början var min tjänst delad, men sedan ifjol har jag arbetat 60 procent som vd och 40 procent som centrumledare. Men det har blivit betydligt mer nerlagd tid än så på båda ställena och nu väljer vi att göra en förändring, säger Patricia Wallin Granhagen och fortsätter:

- Tidigare i våras bjöd jag in till strategidagar i Tällberg för att prata om den framtida parkeringssituationen i Falun. Flera andra parkeringsbolag från runt om i Sverige var inbjudna till dagarna i Tällberg för att delge oss sina erfarenheter. Det hela utmynnade i att vi såg att vi måste ta ett helhetsgrepp och arbeta fram en verksamhetsplan för Faluns alla parkeringar. Men det är inget man hinner göra på en deltidstjänst.

- Styrelsen och jag är därför helt överens om att vi gör den här organisationsförändringen där jag kliver över till Falu P AB på heltid. Förändringar kommer att behöva göras av parkeringssituationen i Falun, olika förslag finns redan, men vi kommer att arbeta för en ökad tillgänglighet. Det är viktigt för en fortsatt positiv utveckling av staden och dess verksamheter.

Under nästa vecka kommer annonsen att gå ut om ny centrumledare för Centrala stadsrum.

Sidan uppdaterad 2017-10-06