Startsida
Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Med kompetensförsörjning i fokus!

Nu är äntligen programmet för årets företagarvecka klart!

I år är temat för Faluns Företagarvecka kompetensförsörjning. Detta var ett ämne som tydligt framkom som väldigt ”hett” inom näringslivet under förra årets företagarvecka. Frågan är bred och komplex men viktig för företagens framtida tillväxt.

Falu kommun har satt som mål att till 2020 vara bäst i Sverige på matchning, en utmaning som vi satsar hårt på. Ett sätt att nå dit är att vi, tillsammans med Arbetsförmedlingen och Mellansvenska Handelskammaren, arrangerar en kompetensmässa där vi vänder på begreppet. "Du har jobbet – vi har kompetensen!" Tanken är att du som arbetsgivare går dit och ser om du finner rätt komptens bland mässdeltagarna. Detta är ett nytt angrepssätt för en rekryteringsmässa. Visst låter det spännande? Vilken kompetens som kommer att finnas på plats kan ni läsa mer om på falun.se och sidan om kompetensmässan.

Men detta är såklart inte den enda aktiviteten under veckan. Tillsammans med 20 samarbetsaktörer har vi fått ihop ett fullspäckat program så att det ska finnas något för alla.

Jag vill även passa på att tipsa om artikeln här längre ner i brevet där en fusion av två företag beskrivs, det är också en variant på kompetensförsörjning.

Hoppas att vi ses under Faluns Företagarvecka (vecka 45)!

Du kan läsa hela programmet på falun.se/falunsforetagarvecka eller här som
pdfPDF.

Linda Norén, näringslivschef

Näringslivschef, Linda Norén
Sidan uppdaterad 2017-06-27