Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

RSS Falu kommun - Startsidan

 • 2017-08-21
  Omtalad regnbågstrappa saneras
  Bild på regnbågstrappan från Holmtorget
  Den omtalade regnbågstrappan som symboliserar mångfald och allas lika värde, har blivit vandaliserad med vit färg. Trappan skapades genom projektet Falun Walk of Art och ska nu saneras.
 • 2017-08-17
  Tider för skolstart hösten 2017
  två tjejer på rasten
  Efter ett långt sommarlov är det snart dags för skolstart. Här hittar du tider och platser för skolstarten i kommunens skolor.
 • 2017-08-17
  Tre chefer i Falu kommun slutar
  Niklas Lind, Inger Klangebo och Richard Mårtensson
  Tre höga chefer inom Falu kommun har under onsdagen valt att säga upp sig. Det är ledningsförvaltningens chef Inger Klangebo, kommunikationschef Niklas Lind och personalchef Richard Mårtensson. Alla tre har valt att lämna Falu kommun på eget initiativ för att starta egna rörelser inom sina fackområden.
 • 2017-08-16
  Mikael Rosén och Inger Klangebo försonas
  Rådhuset och Stora torget i Falun i sommarskrud
  Inger Klangebo, förvaltningschef, och Mikael Rosén (M), oppositionsråd, idag har träffats och de har tillsammans haft ett mycket bra samtal.
 • 2017-08-16
  Siw Malmkvist till Kristinehallen
  Siw Malmkvist
  Siw Malmkvist är en älskad sångerska. Nu är det dags för faluborna att få njuta av hennes rika låtskatt vid en konsert i Kristinehallen den 24 augusti.
 • 2017-08-15
  Falu kommun nominerad till Årets kommun
  Vårdpersonal Falu kommun
  Falu kommun är nominerad till Årets kommun av Universum communications. Vinnaren utses på en gala i Stockholm den 4 oktober.
 • 2017-08-14
  Falupodden: Rosén gillar hårdrock och bilar
  Porträttbild på Mikael Rosén. Gröna växter i bakgrunden.
  I vår sommarserie om Faluns kommunal- och oppositionsråd får vi den här gången följa oppositionsrådet Mikael Rosén (M). Han lyssnar gärna på hårdrock och i hans skivsamling hittar man mycket Rolling Stones, Frank Zappa och Iggy Pop - Beatles var för mesiga.
 • 2017-08-14
  Hög ljudnivå vid markarbeten i Falun

  Bild från kvarteret Teatern med grävmaskiner och lastbilar
  Marken vid kvarteret Teatern i centrala Falun, förbereds nu för byggnation av hyresrätter. Tisdagen den 15 augusti och cirka tre veckor framåt utför markentreprenören så kallad spontning, där plåtar slås ner i marken, vilket innebär att ljudnivån under perioder kan bli hög.

 • 2017-08-10
  Nominerad till årets personaldirektör

  Richard Mårtensson framför Rådhuset i Falun
  Faluns HR-chef Richard Mårtensson är nominerad till årets personaldirektör av Universum communications. Den slutgiltiga vinnaren av priset presenteras på en gala i Stockholm den 4 oktober.
 • 2017-08-09
  Grannsamverkan - en bra investering
  Lägenheter Falun
  Enligt Brottsförebyggande rådet, BRÅ, så har grannsamverkan visat sig kunna minska den så kallade vardagsbrottsligheten med upp till 26 procent. Så här gör du om du vill starta grannsamverkan i ditt område.
 • 2017-08-08
  Falupodden: Lina Hedin driver Add Insight
  Lina Hedin vid entren till hennes företag Add Insight
  Faluföretagaren Lina Hedin genomför många spännande uppdrag, där hon hjälper grupper och organisationer att fungera bättre.
 • 2017-08-07
  Skjutvarning på Dalregementet
  Stoppskylt
  Militära övningar kommer ske på Dalregementets skjut­fält Myckelmyra-Finnbo under augusti månad.
 • 2017-08-03
  Vikariernas sommar på Örjesbogården
  Sommarvikarier på äldreboendet Örjesbogården i Grycksbo
  Mariya Nyrén och Anong Paradon jobbar som vikarier på äldreboendet Örjesbogården i Grycksbo. Möjligheten att få jobba med människor är det som lockade Mariya och Anong till yrket.
 • 2017-08-02
  Vattennivå sänkt i sjöar för dammreparation
  Fabriksdammen i Sågmyra
  Hela sjösystemet från Getarvssjön ner till Årbrosjön har sänkts under den tiden då arbetena med att reparera fabriksdammarna i Sågmyra pågår.
 • 2017-08-01
  Gallring av kulturmark på Lugnet
  Väg med grönska
  Kulturmarkerna på Lugnets naturreservat behöver gallras och öppnas upp. Arbetet startar under de närmaste veckorna. Under den tiden får man vara uppmärksam när man vistas på vägar, spår och leder på Lugnetområdet då arbete pågår.
 • 2017-08-01
  Falupodden: Möt Susanne Norberg
  Bild på Susanne Norberg
  Susanne Norberg vilar sig vid ”skrutthuset” i sommar. Häng med till Sundborn och träffa kommunalrådet Susanne Norberg som i sommar helst kopplar av och läser en deckare vid poolen.
Sidan uppdaterad 2016-09-12