Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Bjursåsgården

Bjursåsgården byggdes 1954 och renoverades 1996. Huset har två våningar och är fördelat på två avdelningar. En avdelning för dementa med nio lägenheter och en avdelning för hög omvårdnad med 14 lägenheter. Varje avdelning har gemensamma utrymmen som allrum/matsal med TV och uteplats som används flitigt då vädret tillåter.

Trädgård

På Bjursåsgården finns en trädgård som heter Sinnenas trädgård. Där finns blommor, bärbuskar och några fruktträd. Det är lätt att ta sig ut med rullstol och rollator. Vi ordnar aktiviteter som bakning, sång och musik samt gymnastik. När det är kallt och vi vill mysa tänder vi eld i öppna spisen. Ibland spelar vi spel och löser ordrebusar. Kyrkan kommer varje vecka och sjunger, läser högt eller pysslar.

Trivsel och trygghet

Vår målsättning är att du som bor här och dina anhöriga ska trivas och känna er trygga. På Bjursåsgården arbetar personalen utifrån omvårdnadsförvaltningens värdegrund med fokus på trygghet, inflytande och gott bemötande.

Omvårdnad dygnet runt

Omvårdnadspersonal finns tillgänglig dygnet runt. Du som bor här får en egen kontaktman med särskilt ansvar för att se till att dina behov och önskemål tillgodoses.

Enhetschef och sjuksköterska finns tillgänglig dagtid, måndag-fredag. Sjukgymnast och arbetsterapeut finns tillgänglig vid behov. Fotvårdsspecialist och frisör kommer till Bjursåsgården vid behov. Detta bekostas av den boende.

Aktiviteter

  • Måndagar: har vi gymnastik eller bingo.
  • Tisdagar och onsdagar: kommer kyrkan hit. Dom läser eller sjunger.
  • Onsdagar: är det även gymnastik.
  • Vi ordnar musikunderhållning cirka 2 gånger per månad.
  • Vi försöker baka så ofta det går!

Kontakt

Kontaktuppgifter till Bjursåsgården hittar du under symbolen "Kontakt" högt upp på sidan.

Läs mer här om ditt behov av stöd eller hjälp har förändrats

Sidan uppdaterad 2017-08-21