Startsida
Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Bjursåsgården

Bjursåsgården ligger högt och vackert beläget centralt i Bjursås.

Huset byggdes 1954 och renoverades 1996. Bjursåsgården har 24 lägenheter fördelade på två våningar, och lägenheterna är fördelade på två avdelningar, en för hög omvårdnad och en för demens.

Trivsel och trygghet

Miljön är viktig för trivseln och Bjursåsgården har en trivsam, hemlik miljö. Det finns en trädgård som kallas för Sinnenas trädgård. Där finns gammeldags blommor, bärbuskar, fruktträd och rabarber. Det är lätt att ta sig ut i trädgården med rullstol eller rollator.

Vår målsättning är att du som bor här och dina anhöriga ska trivas och känna er trygga. På Bjursåsgården arbetar personalen utifrån omvårdnadsförvaltningens värdegrund med fokus på trygghet, inflytande och gott bemötande.

Omvårdnad

Omvårdnadspersonal finns tillgänglig dygnet runt. Du som bor här erbjuds två kontaktmän med särskilt ansvar för att se till att dina behov och önskemål tillgodoses.

Enhetschef och sjuksköterska finns tillgänglig dagtid, måndag-fredag. Sjukgymnast/fysioterapeut och arbetsterapeut finns tillgänglig vid behov. Fotvårdsspecialist och frisör kommer kontinuerligt till Bjursåsgården. Läkarbesök, fotvård och frisör bekostas av den boende.

Aktiviteter och samvaro

Det finns goda möjligheter till samvaro på Bjursåsgården. Vid måltiderna, framför en eld i öppna spisen eller på sommaren vid odlingarna på uteplatsen.
Ofta ordnas gemensamma aktiviteter som gymnastik, bingo, musikunderhållning och mycket mer. En gång i månaden kommer kyrkan och sjunger och spelar.
På Bjursåsgården arrangeras fester och luncher/middagar utifrån årstider, högtider och önskemål.

Kontakt

Telefon: 023-875 25 (dygnet runt).

Adress: Gästgivarevägen 1, 790 21 Bjursås.

Läs mer här om ditt behov av stöd eller hjälp har förändrats.

Sidan uppdaterad 2020-05-18