Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Gruvrisgården

På Gruvrisgården är inriktningen hög omvårdnad och personalen jobbar enligt omvårdnadsförvaltningens värdegrund med fokus på trygghet, inflytande och gott bemötande.

Egen kontaktman

Vi jobbar efter Senior Alerts kvalitetsregister. Det är ett systematiskt arbete för att förebygga undernäring, fall och trycksår. Du som bor här får en egen kontaktman som ansvarar för kontakten med anhöriga och diverse praktiska frågor, som till exempel mindre inköp.

Området

Huset ligger i stadsdelen Nedre Gruvriset eller Galgberget som området tidigare hette. I omgivningen finns både lägenheter och villaområden. I närheten ligger även Gruvrisskolan med en mindre idrottshall.

Galgberget gränsar mot Samuelsdal som består av villor och radhus. Det är drygt 2 kilometer till centrum, en promenad på ungefär en halvtimme. Bostadsområdet började byggas i början av 90-talet. Det ligger en bit utanför Faluns stadskärna och är ett lugnt och trevligt område. Luften är klar och fin, mycket tack vare att det är så högt beläget.

Sjuksköterska och läkare

Det medicinska ansvaret har sjuksköterskan som är stationerad på Gruvrisgården. Sjuksköterskan har även regelbunden kontakt med läkare, som också kommer på besök varje vecka. Om du behöver åka iväg på tandvård eller läkarbesök, kan någon ur personalen åka med, om ingen anhörig kan följa med. Personalen kan hjälpa till med tidsbokning och beställning av resa.

Boendet

Alla som bor på Gruvrisgården hyr sin egen lägenhet. Kopparstaden äger fastigheten, men hyran faktureras av Kommunfastigheter. Hemförsäkring, telefonabonnemang med mera tecknar man själv med de leverantörer man önskar. Kontakta personalen om du behöver hjälp gällande fastigheten så meddelar de fastighetsskötaren. Sopsorteringen följer kommunens föreskrifter med sortering av brännbart och kompost.

Måltider

Man kan välja att laga mat själv eller ha helinackordering. Helinackordering innebär att du får frukost, lunch, eftermiddagskaffe och kvällsmat serverad. Vi serverar även kvällsfika till dem som önskar. Maten serveras ute i de gemensamma matrummen eller bärs in på bricka till dem som önskar att äta i lägenheten.

Hårvård och fotvård

Frisör och fotvård kommer på besök till oss med jämna mellanrum. Kontaktman hjälper till med tidsbokning.

Hjälpmedel och rehabilitering

Sjukgymnast och arbetsterapeut finns kopplade till Gruvrisgården. De ser över situationen för dig som bor här och anpassar de hjälpmedel du behöver.

Kontakt

Kontaktuppgifter till Gruvrisgården: Telefon 023-867 88 eller 023-876 86.

Adress: Tingsvägen 21, 791 56 Falun.

Läs mer här om ditt behov av stöd eller hjälp har förändrats

Sidan uppdaterad 2023-07-21