Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Källegården

I vackra Svärdsjö, 27 km utanför Falun, ligger Källegården. Källegården är ett vård och omsorgsboende avsett för äldre personer.

Våra avdelningar och lägenheter

På Källegården finns 44 lägenheter fördelade på fem avdelningar och tre våningsplan. Blåklockan 10 lägenheter, Prästkragen 14 lägenheter och Kattfoten 6 lägenheter, är anpassade för personer med högt omvårdnadsbehov. Fyrklövern och Solrosen med sju lägenheter vardera har demensinriktning.

Varje avdelning har en gemensam matsal där alla måltider serveras. Man kan också träffas där mellan måltiderna och fika eller bara prata bort en stund. Allrum med TV finns på varje avdelning liksom tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp.

Trygghet och inflytande

Vi arbetar utifrån omvårdnadsförvaltningens gemensamma värdegrund där det centrala är att skapa trygghet för dig som boende. Vår målsättning är därför att du alltid upplever ett gott bemötande samt att du får möjlighet till inflytande och självbestämmande.

På Källegården arbetar:

Enhetschef

Enhetschefen ansvarar för att du får vård och omsorg utifrån beviljade insatser och finns tillgänglig dagtid måndag - fredag.

Omsorgspersonal

Personalen ansvarar för din personliga omvårdnad/omsorg samt service och kontakt med anhöriga och närstående. På Källegården arbetar man avdelningsvis, med samma personal som roterar.

Sjuksköterska

Sjuksköterskan ansvarar för den medicinska omvårdnaden. Sjuksköterska finns på plats samtliga vardagar under dagtid, övrig tid finns joursjuksköterska att tillgå.

Sjukgymnast och arbetsterapeut

Sjukgymnast och arbetsterapeut ansvarar för handledning till dig och personal i förflyttningsfrågor med mera och skriver ut eventuella hjälpmedel.

Personalen arbetar för att du ska trivas

Personalen på Källegården arbetar för att du ska få hjälp utifrån de behov du har och få uppleva trygghet och trivsel. Vi arbetar även för att dina egna resurser ska tas tillvara. Vår förhoppning är att du ska bli nöjd med den hjälp vi har möjlighet att erbjuda dig och att vi ska trivas tillsammans.

Kontakt

  • Prästkragen, telefon: 0246-817 63
  • Fyrklövern, telefon: 0246-817 61
  • Blåklockan, telefon: 0246-817 65
  • Solrosen, telefon: 0246-817 59
  • Kattfoten telefon: 0246-816 72
  • Nattpersonal Källegården (21-07), telefon: 0246-817 52

Adress Källegården: Källevägen 1, 790 23 Svärdsjö.

Läs mer här om ditt behov av stöd eller hjälp har förändrat

Sidan uppdaterad 2021-12-06