Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Kårebacken

I nedre Gruvriset ligger Kårebacken som öppnade i mars 2014. Enheten är uppdelad i två våningsplan med sammanlagt 32 platser med demensinriktning.

Våra avdelningar och området

På övre plan ligger avdelningarna Fet-Mats och Falujungfrun, på nedre plan finns Berguven och Dalahästen. Till centrum är det drygt 2 kilometer, en promenad på cirka 30 minuter. Med buss nummer 13 kommer du från centrum till Kårebacken.

​Omvårdnad och kontaktman

På Kårebacken finns personal tillgänglig dygnet runt. Vi arbetar enligt omvårdnadsförvaltningens värdegrund med fokus på trygghet, inflytande och gott bemötande.

Vi vill att varje dag ska kännas meningsfull och innehållsrik för dig som bor här. Vi ger dig inflytande över din vardag så du kan få den livskvalité du önskar. Du som bor på Kårebacken får en kontaktman som ansvarar för att tillgodose dina behov och önskemål. Kontaktmannen hjälper dig även att hålla kontakt med dina anhöriga om du vill det.

Vid behov av exempelvis tandläkarbesök eller sjukhusbesök hjälper vi till med tidsbeställning och annat praktiskt. Närstående bör om möjligt följa med vid dessa besök.

Sjuksköterska finns på plats dagtid på vardagar. På kvällar, nätter och helger finns tillgång till joursköterska.

Arbetsterapeut och sjukgymnast/fysioterapeut gör kontinuerliga besök på Kårebacken och finns att tillgå vid behov.

Enhetschef är tillgänglig kontorstid på vardagar.

Anhöriga är alltid varmt välkomna till Kårebacken! Här har vi inga besökstider.

Aktiviteter

Vi på Kårebacken vill gärna veta vad du som boende har för intressen och utifrån det ordnar vi passande aktiviteter tillsammans. Varje vardag händer det alltid något, till exempel har vi målarstuga, rörelsegymnastik, sångstund och bakning. Vi spelar även spel och tittar på film.

Vi firar större högtider, har danskvällar, spakvällar och anhörigkvällar. Ibland är det någon som kommer till Kårebacken för att sjunga och spela.

Är det kallt ute hämtar vi in ved från vedboden och tänder en brasa i våra kaminer. På sommaren är vi ute i trädgården så mycket som möjligt.

Kontakt

Kontaktuppgifter till Kårebacken hittar du under symbolen "Kontakt" högt upp på sidan.

Läs mer här om ditt behov av stöd eller hjälp har förändrat

Sidan uppdaterad 2017-06-27