Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Kårebacken

På Galgberget i nedre Gruvriset ligger Kårebacken. Verksamheten öppnade i mars 2014. Enheten är uppdelad på två våningsplan och fyra avdelningar. Sammanlagt är det 32 platser för personer med demensdiagnos.

Våra avdelningar och området

På övre plan ligger avdelningarna Fet-Mats och Falujungfrun, på nedre plan finns Berguven och Dalahästen. Kårebacken har en trädgård med träd, buskar, rabatter och två stora odlingslådor där vi sår grönsaker och örter som alla får ta del av. På övre plan finns fyra härliga balkonger att vistas på.
Galgberget är ett naturskönt område med närhet till både skog och vatten. Till centrum är det drygt 2 kilometer, en promenad på cirka 30 minuter. Med lokaltrafiken tar du buss nummer 13 från Knutpunkten och stiger av vid hållplats "Guldstigen".

​Omvårdnad och kontaktman

På Kårebacken finns personal tillgänglig dygnet runt. Vi arbetar enligt omvårdnadsförvaltningens värdegrund med fokus på trygghet, inflytande, respekt och gott bemötande.
Personalen har många års erfarenhet av att arbeta med personer med demensdiagnos.

Vi vill att varje dag ska kännas meningsfull och innehållsrik för dig som bor här. Vi ger dig inflytande över din vardag så du kan få den livskvalité du önskar. Du som bor på Kårebacken får två kontaktmän som ansvarar för att tillgodose dina behov och önskemål. Kontaktmannen hjälper dig även att hålla kontakt med dina anhöriga om du vill det.

Vid behov av exempelvis tandläkarbesök eller sjukhusbesök hjälper vi till med tidsbeställning och annat praktiskt. Närstående bör om möjligt följa med vid dessa besök.

Sjuksköterska finns på plats dagtid på vardagar. På kvällar, nätter och helger finns tillgång till joursköterska.

Arbetsterapeut och sjukgymnast/fysioterapeut gör besök vid behov.

Enhetschef är tillgänglig kontorstid på vardagar.

Anhöriga är alltid varmt välkomna till Kårebacken! Här har vi inga besökstider.

Aktiviteter

Vardagsaktiviteter handlar i stor utsträckning om det lilla. Att samlas i köket för att gemensamt njuta av en kopp kaffe och en nybakad bulle är en vanligt förekommande aktivitet på Kårebacken.
Vi vill gärna veta vad du som boende har för intressen och utifrån det ordnar vi passande aktiviteter tillsammans. Varje vardag händer det alltid något, till exempel har vi målarstuga, rörelsegymnastik, sångstund och bakning. Vi spelar även spel och tittar på film.

Vi firar större högtider, har danskvällar, spakvällar och anhörigkvällar. Ibland är det någon som kommer till Kårebacken för att sjunga och spela.

Är det kallt ute hämtar vi in ved från vedboden och tänder en brasa i våra kaminer. På sommaren är vi ute i trädgården så mycket som möjligt.

Kontakt

Kontaktuppgifter till Kårebacken hittar du under symbolen Kontakt högt upp på sidan.

Läs mer här om ditt behov av stöd eller hjälp har förändrat

Sidan uppdaterad 2018-10-16