Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Risholnsgården

Risholnsgården är beläget i Danholn utanför Falun och är ett vård- och omsorgsboende för dig med demenssjukdom. 

Våra lägenheter och avdelningar

Huset är en trevlig tegelbyggnad i ett plan med grönområden runt omkring. Det finns 20 lägenheter vilka är fördelade på tre avdelningar. Alla lägenheter är ettor och består av ett kombinerat sovrum och vardagsrum inklusive en trinett, och ett stort badrum. På varje avdelning finns en matsal som också fungerar som allrum.

Trygghet och inflytande

Personalen på Risholnsgården arbetar enligt omvårdnadsförvaltningens gemensamma värdegrund med fokus på trygghet, inflytande och ett gott bemötande. Omvårdnaden och hälso- och sjukvård utformar vi tillsammans med dig för att du ska kunna påverka din vardag. Vår målsättning är att erbjuda ett boende där du som kund får vård och omsorg av hög kvalité efter behov.

Omvårdnad

På Risholnsgården arbetar vi aktivt med kompetensutveckling inom demensområdet. Vi använder ett skattningsverktyg som kallas BPSD där man bland annat utvecklar bemötandeplaner för den enskilde som personalen arbetar efter.
Under flera år har vi på Risholnsgården arbetat med måltiderna och de boendes näringsintag. Vårt arbete med att minska nattfastetiden har vid de årliga mätningarna visat toppresultat. Måltiderna ska vara trivsamma och festliga stunder, dels för att öka aptiten men också för att de boende ska känna gemenskap och egenvärde. För att uppnå detta dukar vi fint varje helg och vid bemärkelsedagar, försöker skapa feststämning när tillfälle ges. Varje lunch serveras efterrätt.

Personal

Undersköterskor och vårdbiträden, är tillgängliga dygnet runt. Under vardagar på dagtid finns även en sjuksköterska på plats, övrig tid finns tillgång till joursjuksköterska.

Enhetschef, ansvarig för verksamheten, finns tillgänglig under dagtid vardagar.

Sjukgymnast/fysioterapeut och arbetsterapeut kommer till Risholnsgården en gång i veckan. Läkare från Norslunds vårdcentral har rond på enheten var annan vecka.
Fotvårdsspecialist och hårfrisörska kommer till enheten vid behov.

Aktiviteter

Risholnsgården har ett rikt utbud av aktiviteter. Du får daglig social gemenskap genom närhet och samtal. När dagsformen tillåter ordnar vi aktiviteter som musik, spelar spel, högläsning, film, promenader med mera. Allt anpassas efter dina önskemål. Varje onsdag besöker Röda korset eller Väntjänsten Risholnsgården och erbjuder ett varierat program. En fritidsledare kommer varje vecka och skapar tillsammans med övrig personal aktiviteter och samkväm som är anpassade efter årstid, och en gång i månaden håller svenska kyrkan gudstjänst i samlingssalen.

Vi försöker alltid att hitta en anledning till att skapa en festlig stämning på vårt boende, fredagsmys, söndagsmiddag, kräft- och surströmmingsfest och midsommar, allt efter årstid och högtider.

Kontakt

Kontaktuppgifter till Risholnsgården hittar du under symbolen "Kontakt" högt upp på sidan.

Läs mer här om ditt behov av stöd eller hjälp har förändrat

Sidan uppdaterad 2017-08-03