Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

En kvinna som håller om en tonåring.

Familjehemmens dag

Familjehemmens dag, som arrangeras den 27 april, är en första satsning från Sveriges Kommuner och Regioner i en nationell informationskampanj om uppdraget att vara familjehem och som kommer vara återkommande varje år.

Ge kunskap och dela erfarenheter

Tanken är att ge en utbildningsmöjlighet för de som arbetar med placerade barn och att ge nuvarande och blivande familjehem möjlighet till mer kunskap och att få dela erfarenheter mellan sig

Under en rådande pandemi kan man dock inte anordna fysiska träffar, till exempel föreläsningar, som är tanken, utan i år kommer SKR arrangera en webbsändning på kvällen som är riktad till nuvarande och blivande familjehem.

Under webbsändningen på kvällen kommer man bland annat få ta del av andra familjehemsföräldrars erfarenheter, föreningen Maskrosbarn som berättar om barns erfarenheter av att bo i familjehem och familjehemssekreterare som berättar om sitt arbete att rekrytera nya familjehem.

Information och länk

Här hittar du mer information Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. om Familjehemmens dag och även en länk till föreläsningen. Föreläsningen kan även ses i efterhand.

Föreläsningen är gratis och ingen anmälan behövs.

Sidan uppdaterad 2021-04-28