Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

En skyld där det står Händelseriket som sitter på ett hus.

Händelseriket

På Händelseriket vill vi väcka lusten att utforska, kommunicera, utvecklas och ha roligt. Händelseriket är till för dig som behöver komplettera ditt dagliga liv med sinnesupplevelser i en annan form än vad som finns naturligt runt omkring oss.

Händelseriket har ambitionen att vara en miljö som kan varieras på ett sätt så att den kan skräddarsys för den enskilde individens behov. Vi erbjuder en sinnesstimulerande inomhusmiljö med olika sinnesrum skapade utifrån Snozelen metoden.

I upplevelserummen, se bilder nedan, ges möjlighet till sinnesupplevelser i olika former under lugna och trygga förhållanden.

Välkommen att besöka Händelseriket

För att få besöka rummen krävs att den medföljande personen har gått webbutbildningen samt den praktiska delen på Händelseriket.

Här hittar du webbutbildningen. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I utbildningen får du bland annat kännedom om Snoezelen metoden och en genomgång av de olika upplevelserummen och hur de kan användas.

Efter genomförd webbutbildning bokar din enhetschef, samordnare eller assistansbolag in dig till den praktiska introduktionen. Anhöriga och kontaktpersoner anmäler sig direkt till Händelseriket.

Öppettider och adress

Måndag, tisdag, torsdag och fredag: 08:15-15:30.

Onsdag: 12:30-15:30.

Beöksadress:
Herrhagsvägen 5
791 75 FALUN

Kontakt

För information och bokning:
Telefon: 023-879 87
E-post: handelseriket@falun.se

Våra upplevelserum

Blå rummet
I blårummet finns möjlighet att uppleva en atmosfär av temat sjö och hav. I blå rummet finns en båt som ger dig en upplevelse för balans, leder och muskler.

Gröna rummet
I musikvattenbädden kan hela kroppen höra. Musikbädden kan vara avslappnande eller aktivt lyssnande med hela kroppen.

Musikrummet
I musikrummet kan du sitta i sittsäcken och hela kroppen hör och känner musiken. En liten rörelse på den stora trumman ger stor effekt och möjligheter till gemensam glädje och delad upplevelser.

Studsmattan
I det här rummet lockas du till olika kroppsrörelser. Genom anpassad miljö blir man mindre begränsad och det kan locka till nyfikenhet.

Badrummet
Här kan du koppla av i relaxrummet, njuta av värmen i bastun och bubbla i badkaret.

Rosa rummet
Den rosa färgen påverkar hjärtats muskel, puls och andningen minskar i intensitet. I musikvattenbädden kan hela kroppen höra. Musikbädden kan vara avslappnande eller aktivt lyssna med hela kroppen.

Vita rummet
Vita rummet erbjuder dig en avslappnad upplevelse som kan ge dig stressreducering. Vita rummet ger dig möjlighet till betraktelse, koncentration och eftertanke.

Svarta rummet
Svarta rummet har effekter som gör att ögat har lättare att uppfatta färg och form.

Taktil stimulering
Taktil stimulering är en beröring på huden som sätter igång oxytocin systemet, som är vårt ”lugn och ro hormon” i kroppen. Det påverkar bland annat blodcirkulationen och främjar kroppsuppfattningen.

Sidan uppdaterad 2022-09-05