Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Händer som håller i ett stenhjärta

Ledsagning

Om du är äldre och behöver hjälp att ta dig ut kan du få hjälp av en person, en ledsagare. Men för att få det behöver du först ett biståndsbeslut. Sedan avgör du själv till vilka aktiviteter ledsagningen ska användas, till exempel för att besöka vänner, delta i aktiviteter eller gå på promenad.

Du väljer själv

Du kan välja att anlita kommunens egen ledsagarservice, eller andra av kommunen godkända företag som ordnar ledsagning. Är du inte nöjd med ditt val kan du byta. Alla som utför hemtjänst i Falun utför också ledsagning. 

Val av ledsagare

Tystnadsplikt

All personal som arbetar med eller hos dig har tystnadsplikt.

Avgift

Oavsett vilken ledsagarservice du väljer betalar du samma avgift till kommunen, och det är samma avgift som för hemtjänst eller övrigt stöd.

Läs mer om avgifter.

Ansökan och kontakt

Har du frågor eller vill ansöka om ledsagning om du är äldre och har svårt att ta dig ut, vänd dig till omvårdnadsförvaltningens biståndshandläggare.

Behöver du komma i kontakt med oss, ring under vår telefontid måndag-onsdag och fredag 9.30-11.30 samt torsdag 13.00-15.00. Andra tider kan du lämna ett meddelande i vår röstbrevlåda eller till kontaktcenter så ringer vi upp dig.

Telefon: 023-877 80.

Gäller det ledsagarservice enligt LSS, för vissa funktionshindrade, ska du vända dig till Omvårdnadsförvaltningens LSS-handläggare. Du når LSS-handläggarna via kontaktcenter telefon 023-830 00, eller läs mer via länken:
Ledsagning enligt LSS - för funktionshindrade

Läs mer

Broschyr om kundval Pdf, 279.8 kB, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad 2023-11-24