Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Hemtjänst Enviken

Välkommen!

Hemtjänstområdet Enviken omfattar ett stort geografiskt område och ett flertal byar som Rönndalen, Linghed, Tänger med flera.

Vi erbjuder dig som kund tjänster som städning, tvätt och handling. Vi hjälper till med personlig omvårdnad samt hjälp i samband med måltider.

Social aktivering, till exempel promenader eller bakning kan du få hjälp med utifrån beviljat beslut från biståndshandläggare. Du kan även ansöka om och få hjälp med matdistribution, ledsagning, avlösarservice och trygghetslarm.

Eget inflytande

Vi arbetar för att du ska få eget inflytande över din vardag med möjlighet att utforma hjälpen (insatserna) tillsammans med personalen. I samråd med personalen kan du byta en insats mot en annan, till exempel byta städning mot att plantera blommor.

Vi arbetar utifrån omvårdnadsförvaltningens värdegrund med fokus på inflytande, trygghet och gott bemötande.

Omvårdnad

Du som kund har två kontaktmän med ansvar att se till att dina behov och önskemål tillgodoses på bästa sätt. Omvårdnad utförs dygnet runt av undersköterskor och vårdbiträden, och vi strävar efter att arbeta med kontinuitet över dagen.

Vi arbetar med ett rehabiliterande synsätt vilket innebär att vi inte utför saker som du kan göra själv. Vi hjälper till med tidsbokningar, till exempel till tandläkare eller vårdcentral samt praktiska saker som att boka resor med Samres. Anhöriga bör om möjligt följa med vid dessa resor.

Kvalitetsuppföljning

Läs mer om kvalitetsuppföljningar på omvårdnadsförvaltningens enheter

Kontakt - kund och anhörig

Kontakta oss gärna per telefon. Telefonnummer hittar du under symbolen "Kontakt" högt upp på sidan.

Läs mer här hur du ansöker om hemtjänst eller om ditt behov av stöd eller hjälp har förändrats

Sidan uppdaterad 2017-06-30