Startsida
Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

En kvinna som sträcker upp sina händer

Integration och flyktingmottagande

För dig som är flykting och bosatt i Falun.PDF

Öppettider

Med anledning av Coronapandemin håller vi för närvarande stängt. Endast bokade besök. Kontakta personalen per telefon eller e-post för att boka tid. Du kan även nå oss via Kontaktcenter 023-83000.

Flyktingmottagningen har öppet hus för dig som har fått asyl och bor i Falun.

Måndagar klockan 09:00-11:00, onsdagar och fredagar klockan 13.00–15.00 på Åsgatan 15. På onsdagar finns även handläggare från Socialtjänsten på plats.

Tolkar finns

Tolkar finns tillgängliga när vi har öppet. Övriga tider måste bokas. Du kan kontakta personalen per telefon eller e-post.

Få ditt personnummer

Skatteverkets information Flytta till Sverige kan underlätta för nyanlända att få sitt personnummer.

Du som har flyttat till Sverige från utlandet och som planerar att bo här i ett år eller mer, ska i de flesta fall vara folkbokförd här. När du blir folkbokförd får du ett svenskt personnummer och registreras som bosatt på en fastighet och en adress. Dessutom registreras ditt civilstånd och din eventuella relation till maka eller make, barn och förälder.

Läs mer om Flytta till Sverige.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Jobskills

Jobskills.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är ett nytt digitalt verktyg som asylsökande kan använda för att visa sin kompetens och beskriva sina tidigare erfarenheter på sitt eget modersmål. Det kan handla om alltifrån att kunna laga mat och snickra till att man har akademisk eller praktisk utbildning eller att man jobbat som ingenjör eller läkare i flera år.

Det går att välja att översätta sin kompetensprofil som då automatiskt blir på svenska. Den kan man sedan dela med arbetsgivare. I verktyget får man även hjälp med att se vad nästa steg kan vara för att kunna jobba med ett visst yrke i Sverige, till exempel validering av betyg eller en utbildning som behövs.

Sidan uppdaterad 2020-05-25