Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

En kvinna och en man som tittar på varandra och skrattar

Mötesplatser

De flesta som flyttar till en ny stad kan ha svårt att lära känna nya människor. Därför har det under de senaste åren dykt upp olika mötesplatser i Falun för dig som vill skapa nya kontakter. Här kan du hitta några av dem.

Språkcafé

I Falun finns det många olika språkcaféer. Det är mötesplatser för dig som vill träffa nya människor och träna svenska på fritiden.

Här hittar du en lista över olika språkcaféer

Studieförbundens cirklar

Flera studieförbund, till exempel Studiefrämjandet, NBV och Studieförbundet Vuxenskolan ordnar också studiecirklar som blir mötesplats mellan nya och gamla falubor, till exempel berättarcafé, matlagningscirklar, svenskakurser för asylsökande som bor hos släktingar och inte har möjlighet att gå SFI.

Kontakta respektive studieförbund för mer information.

Älskade barn

Studiecirkel hos Studiefrämjandet för nyanlända föräldrar.
Plats: Slaggatan 37 i Falun (Kronohallen)
Kontakt: falun@studieframjandet.se

Inlöparna

Vi träffas vid Tiskenparkeringen för att springa eller gå runt sjön Tisken. Vi springer cirka 45 min i prattempo eller går ungefär lika länge. Gratis att delta.

Plats: Se inlöparnas Facebooksida.
Tid: Se inlöparnas Facebooksida.
Kontakt: Kenneth Aldenmyr, 076-8095625, Inloparnafalun@gmail.com

Inlöparna Falun på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Röda Korsets Mötesplats

Vi umgås, språktränar, erbjuder intressanta föreläsningar, erbjuder läxhjälp, gör utflykter, lagar mat, och hittar på en mängd andra roliga samhällsorienterande och hälsofrämjande aktiviteter tillsammans!

Plats: Röda Korsets lokaler på Norra Järnvägsgatan 19
Tid: Måndagar och onsdagar, kl 15:00-18:00
Målgrupp:
Asylsökande och nyanlända från 15 år och äldre
Kontakt:
Patricia Lindblom vl.falun@redcross.se och Niklas Csagola niklas.csagola@redcross.se

Hejja Falun

Heja Falun är en naturgrupp för alla. Målet med gruppen är att träffa nya människor och skapa ny vänskap. Vi får en bättre hälsa, blir mer vitala, pigga och känner bättre livsglädje. Bjud med Dig Dina vänner till gruppen, alla är välkomna. Våra turer passar för ungdomar, barnfamiljer, medelålders, äldre människor och pensionärer. Vi kommer att ha det fint tillsammans.

Medlemskap i gruppen är gratis och vi kommer inte att anordna något som kostar pengar. Var och en tar med sig sitt eget fika och ev. något att sitta på.Vi håller avstånd till varandra och följer Folkhälsomyndighetens restriktioner i övrigt.

Kontakt: Siamak Lotfiani, Siamak.Lotfiani@gmail.com, Tel. 070-0424 325

För mer information: https://www.instagram.com/heja_falun/ Länk till annan webbplats., https://www.facebook.com/groups/159625722036700 Länk till annan webbplats.


Sidan uppdaterad 2021-09-01