Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2018-02-13

Två sköterskor skrattar.

Sökes: världens viktigaste vikarier

Inför sommaren söker Falu kommun vikarier inom vård och omsorg. Främst handlar det om undersköterskor, vårdbiträden, boende­stödjare och omsorgsassistenter.

Rekryteringskampanjen går under namnet ”Världens viktigaste vikarier”.

– Vi vill markera att det här är viktiga jobb där du verkligen gör skillnad för andra människor, till exempel äldre och personer med olika funktionsnedsättningar, förklarar Jennie Nyström som jobbar med rekryteringen.

Garanterat sommarjobb

Under måndagen besökte representanter för Falu kommun vård- och omsorgsprogrammet på Kristinegymnasiet. Med sig hade de ett erbjudande om garanterat sommarjobb.

Elever som går vård- och omsorgsprogrammet på Kristinegymnasiet eller Falu Fri, är över 18 år och har godkänd praktik är garanterade ett sommarjobb hos Falu kommun.

Garantin omfattar en tjänst på minst 80 procent i minst fyra veckor.

– Så ser garantin ut, men sannolikt kan vi i de flesta fall erbjuda mer jobb. Chansen att fortsätta vikariera året om är också stor, berättar Jennie Nyström.

Rätt personliga egenskaper

Men det är inte bara elever från vård- och omsorgs­programmet som är intressanta för kommunen. Alla som fyllt 18 år är välkomna att söka.

– Saknar du utbildning och erfarenhet kan du prova jobbet i upp till 250 dagar, du får en bra introduktion. Huvudsaken är att du har rätt personliga egenskaper och rätt inställning. Du behöver till exempel tycka om människor, vilja hjälpa och vara trevlig.

Under februari och mars fortsätter rekryteringen av sommarvikarier, bland annat med fler besök på gymnasieskolor och med en monter på Lugnet under Svenska skidspelen.

– De som är ute och rekryterar jobbar själva som exempelvis under­sköterskor och boendestödjare, så de kan berätta om hur vardagen ser ut och svara på frågor direkt, säger Jennie Nyström.

Vi söker världens viktigaste vikarier.
Är du en av dem?

Inför sommaren 2018 söker vi främst:

Vårdbiträde eller undersköterska

Varje person du träffar är unik, alla med sin historia och sina behov. De flesta är äldre. Du blir ett viktigt stöd och får hjälpa till med allt från duschning och kaffekokning till promenader och matinköp.

Omsorgsassistent eller boendestödjare

I den här rollen möter du personer som har någon form av funktions­variation, till exempel autism eller Downs syndrom. Du kan vara knuten till en gruppbostad eller stödja personer med eget boende. Oavsett vilket gör din insats stor skillnad.

Saknar du utbildning och erfarenhet? Sök ändå. Har du rätt personliga egenskaper kan du testa yrket i upp till 250 dagar.

Ansökan och mer information 

Lediga jobb, sommarvikarier

 

Sidan uppdaterad 2018-02-13