Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Publicerad 2018-03-01

Louise Ehrs

Grattis Louise! Årets sjuksköterska i Dalarna

Louise Ehrs som arbetar på Falu kommun, Herrhagsgårdens demensboende kommer få priset som årets sjuksköterska i Dalarna. Louise blev också klar Silviasjuksköterska i juni 2017. Utbildningen gjorde hon parallellt med sin tjänst som sjuksköterska.

– Det var överraskande och roligt att få en sådan här utmärkelse, jag blir jätteglad, säger Louise Ehrs.

Det var enhetscheferna på Herrhagsgården som nominerade Louise till priset som delas ut av Stugfonden, med bland annat följande rader:

"Louise är mot patient lugn, metodisk, omtänksam, ser till hela patienten och dess anhöriga. Hon driver på sin enhet tillsammans med personalen och enhetschef arbetet kring och med BPSD registret. Louise är nollvisionsambassadör och driver tillsammans med personalen på enheten arbetet vidare för att arbeta för att vi inte ska ha tvång och begränsningar i vår verksamhet. Utvärderar och utvecklar och finner nya lösningar bland annat med mediciner. Hon vågar vara banbrytare kring mediciner genom hennes goda kunskaper kring verkan för personer med demenssjukdom. Louise har en ständig dialog vad som är bäst för hennes patienter tillsammans med läkaren – allt utifrån ett patientperspektiv."

BPSD = Beteendemässiga och psykiska symptom vid demens.

Stugfonden = Stugfonden tillkom efter försäljning av Svensk Sjuksköterskeförening i Dalarnas stuga i Källviken, Falun. Pengarna fördes till en fond, Stugfonden.  

Läs mer på Vårdförbundets hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Drottning Silvia tillsammans med Louise Ehrs

Louise utbildar och handleder personalen i det dagliga arbetet, delegerar sitt arbete och lyfter undersköterskorna i deras vardag och ser varje undersköterskas kompetens som unik. Som Silviasjuksköterska arbetar även Louise i Falu kommuns demensteam och handleder personalen kring arbetet med dementa personer. Allt utifrån vad som behövs i kommunens verksamheter, främst inom särskilda boenden.

– Det här är människor som har en hjärnsjukdom. De ska få ett gott och lugnt bemötande, och det är också viktigt att inse att alla är individer och har olika behov av stöd, säger Louise Ehrs.

Louise är nollvisionsambassadör, vilket innebär att hon jobbar med att förhindra tvångs- och begränsningsåtgärder för de som har en demenssjukdom.

Priset "Årets sjuksköterska" delas ut av Stugfonden på Omvårdnadsforum den 27 mars på Falu lasarett.

Sidan uppdaterad 2018-03-06