Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Publicerad 2018-03-28

Personer på stan i Falun. En person i rullstol och en annan går bredvid.

Arkivbild. Personerna på bilden har inget med artikeln att göra.

Socialnämnden: Säger upp avtalet med Juni Care AB

Socialnämnden har på sitt sammanträde idag fattat beslut om att häva avtalet med Juni Care AB. Vården kommer framöver att ske i Falu kommuns regi.

Kommunfullmäktige har tidigare beslutat att lägga ut kommunens andel av personlig assistans på entreprenad eftersom det då innebär en konkurrensutsättning av verksamheterna och flera har möjlighet att lämna anbud.

De brukare som valt Falu kommun för assistans har nu haft Juni Care AB som vårdgivare. Men eftersom företaget inte har uppfyllt sitt uppdrag väljer Falu kommun att häva avtalet.

– När man upphandlar assistans ställs vissa krav och kriterier som ska uppfyllas beroende på vad brukarna behöver hjälp med. Företaget ska också uppfylla kriterier när det gäller arbetsmiljö och andra regler som gäller på arbetsmarknaden. Kan företaget inte uppfylla de här kriterierna så måste vi följa upp det, säger Christina Knutsson (s) ordförande i socialnämnden i Falu kommun.

– Det här är det beslut vi kunde ta eftersom företaget inte fullföljer sitt avtal, och vi ser allvarlig på det här, fortsätter Christina Knutsson.

Nu förbereds processen med eventuell ny upphandling av personlig assistans. Avtalet med Juni Care AB hävs från och med den 30 augusti.

Sidan uppdaterad 2018-03-29