Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Publicerad 2018-04-27

Ungdomsstödjarna Lisa och Marita

Tonårsföräldrar – Tips inför Valborg

Valborg är en av de helger där många ungdomar prövar alkohol för första gången. Ungdomsstödjarna samarbetar den här helgen med den ideella föreningen Nattvandrarna och Vändkorset. Om du vill ha sällskap av andra vuxna när du ska ut och nattvandra så är du varmt välkommen.

När föräldrar och andra kloka vuxna finns där ungdomar finns blir stämningen lugnare. Du behöver ingen särskild utbildning för att göra skillnad, det räcker ofta med att du är på plats.

Vändkorset vinns vid Gamla Elverket, Ölandsgatan 8, under Valborg. Här finner du andra vuxna som du kan ta sällskap med om du vill gå ut och nattvandra. Vi bjuder på soppa och fika och finns på plats mellan klockan 18.00 och 02.00.

Ungdomsstödjarna samverkar

Ungdomsstödjarna är under Valborg en del av vändkorssamverkan.

– Vi kommer att vara rörliga i hela kommunen under helgen, inte bara inne i centrum. Man kan även ringa till oss på telefonnummer 023-86950 och så finns vi på facebook och instagram under namnet Ungdomsstödjarna Falun, säger Lisa som jobbar som en av fyra ungdomsstödjare i Falu kommun.

 

Tips till föräldrar inför Valborg:

  • Bjud inte på alkohol och köp inte ut. De tonåringar som får alkohol av sina föräldrar dricker mer. Man kan inte lära sina barn hur man dricker alkohol med måtta. Det enda man lär dem är att dricka.
  • Visa att du bryr dig. Det är aldrig fånigt att vara omtänksam eller prata om sina känslor med sitt barn. Om du är orolig, berätta varför du är det.
  • Ta hjälp av andra föräldrar. Ibland kan det vara skönt att veta vad som gäller i andra familjer när argumentet ”alla andra får” dyker upp i diskussioner med din tonåring.

 

Här finner du mer information och kontaktuppgifter:

Tonårsföräldrar – Tips inför helger och festivaler

Föräldrabrev inför helger och festivaler 2018länk till annan webbplats

Ungdomsstödjarna i Falun

 

Aktuell information läggs också ut på Facebook:

Ungdomsstödjarna på Facebooklänk till annan webbplats

Falu kommun på Facebooklänk till annan webbplats

Polisen Dalarna på Facebooklänk till annan webbplats

Dialogen på Facebooklänk till annan webbplats

Nattvandrarna på Facebooklänk till annan webbplats

Sidan uppdaterad 2018-04-27