Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Marcela Dimander

En säker kommun med Marcela

Marcela Dimander är Falu kommuns nya säkerhetschef och hon är glad över att få börja sitt jobb här i Falun.

Med en bakgrund inom olika verksamheter, i allt från Försvarsmakten till förvaltningschef i Söderhamns kommun, har hon nu landat i Falun. Närmast kommer hon från en tjänst som säkerhetsansvarig för kommunerna Söderhamn, Bollnäs och Ovanåker. Nu är det alltså dags för Falun att få ta del av Marcela Dimanders erfarenhet och kunskap.

– Jag är otroligt stolt och glad över att ha fått det här uppdraget och jag ser en utmaning i att jobba med de här frågorna. Att följa upp, leda, utveckla och driva säkerhets- trygghets- och beredskapsarbete i Falu kommun, det är för mig utmanande, säger Marcela Dimander.

Hon är glad över att ha börjat sitt nya jobb, och ser inget problem i att pendla till jobbet från Västerås där hon bor med sin familj.

Jobbar med att förekomma

Det sker mycket i samhället både lokalt, regionalt och nationellt så det är en del att hålla reda på som säkerhetschef.

– Samhällsutvecklingen som sker internationellt och på lokal nivå har utmaningar med bränder och översvämningar. Det ställer högre krav på kommunens beredskap för att förebygga negativa händelser, säger Marcela Dimander.

Vill att alla ska känna sig trygga

Inför valet nu i september har Marcela Dimander tillsammans med organisationen i Falu kommun jobbat särskilt med olika säkerhetsfrågor.

– De förtroendevalda ska känna sig trygga med sitt uppdrag och vi jobbar tillsammans med polisen och de förtroendevalda i de här frågorna.

Dolda talanger

Marcela Dimander har som sagt arbetslivserfarenhet från flera olika områden där hon varit både chef, utredare och ansvarig för olika frågor. Även privat är hon livsglad och nyfiken.

– Jag var aktiv i gymnastik i 7 år, tävlade i matta, bom, ringar och barr, men jag råkade ut för en olycka så det blev så att jag slutade med det. Men i vuxen ålder har jag tränat barn i gymnastik istället.

Annars är hon nyfiken i största allmänhet och älskar att läsa. Allt från böcker till tidningar och internet slinker ner. När hon inte målar tavlor då förstås.

– Jag tycker det är roligt att måla, det är en hobby. Annars umgås jag ju med familjen. Jag är en ganska enkel person. När man pendlar så blir det så att det är det man vill göra – att vara med familjen.

Sidan uppdaterad 2018-08-22