Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bild som visar vilken format det ska vara 922 gånger 935 pixlar

Föreläsning om unga och narkotika

Tisdag den 27/11 kl.18.30-20.15 är du som förälder med barn på högstadiet och gymnasiet samt personal som möter unga välkomna till en föreläsning om narkotika.

För många unga är det fantastiskt att börja på en ny skola eller stadium med möjlighet att möta nya vänner, men det kan också innebära risker. Falu kommun arrangerar därför en föreläsning som riktar sig särskilt till föräldrar med barn i årskurs 7 i grundskolan eller årskurs 1 på gymnasiet, men alla föräldrar med barn på högstadiet och gymnasiet är välkomna. Också personal som möter unga är välkomna till föreläsningen.

Representanter från olika områden

Mikael Hesselrud som föreläser arbetar till vardags som polis och har lång erfarenhet av arbete i Dalapolisens narkotikagrupp. Han föreläser ofta för föräldrar och andra vuxna om narkotika.

På plats finns också representanter från skolans elevhälsa, ungdomsstödjarna, socialförvaltningen, kommunens fritidsgårdar samt Faluns kommunpolis för att berätta och svara på frågor om hur de arbetar, vad man kan göra som förälder och var man kan få stöd och hjälp.

Du kommer också att ha förmånen att få lyssna på en mamma, om hennes erfarenheter när hennes sons liv förändrades snabbt och hur de gjorde för att upptäcka och vända den negativa utvecklingen.

Narkotikaförebyggande projekt

Falu kommun startade under hösten 2015 ett Narkotikaförebyggande projekt tillsammans med flera andra aktörer genom Faluns brottsförebyggande råd. I projektet ingick bland annat föreläsningar för föräldrar om narkotika och nätdroger. Alkoholkonsumtionen och cigarettrökning har stadigt minskat de senaste åren bland unga i Sverige, utvecklingen när det gäller narkotika är inte lika positiv. Vi har därför efter projektet valt att fortsätta arrangera föreläsningarna.

Föreläsningen är kostnadsfri och ingen föranmälan behövs. Plats: Västra skolans aula. Varmt välkomna!

Sidan uppdaterad 2019-08-01