Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Plastlåda med texten krislåda, som innehåller en mängd olika saker som kan vara bra att ha vid en kris.

Krisberedskapsveckan - hur klarar du en vecka utan vatten och el?

Nu arrangeras Krisberedskapsveckan för tredje gången. Syftet är att öka kunskapen om hur människor påverkas av och kan förbereda sig för samhällskriser och höjd beredskap.

Krisberedskapsveckan, vilket är en kampanj som Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) står bakom. Den ska få fler att reflektera över hur man kan påverkas av olika kriser, ytterst krig, men också få fler att skaffa sig en bättre hemberedskap.

Aktiviteter i Falu kommun

  • Frivilla resursgruppen FRG informerar om hemberedskap och vad du behöver ha hemma vid en kris. De finns på plats bland annat utanför matbutiker i Falun från måndag till fredag.
  • Kocken Camilla Andersson Sparring, lagar god mat på konserver med bara ett spritkök, och tipsar om bra mat att ha hemma vid en kris. Camilla finns tillsammans med FRG utanför ICA Maxi den 6 maj klockan 15-20, vid City Gross den 7 maj klockan 15-20 och vid nya Coop den 8 maj klockan 16.30-20.
  • Beredskapssamordnaren Tommy Albinsson har under veckan hand om Falu kommuns instagramkonto. Här får du en inblick i en beredskapssamordnares vardag och utmaningar: https://www.instagram.com/falukommun/ Länk till annan webbplats.


Om Krisberedskapsveckan – Myndigheten för samhällsskydd och beredskap Länk till annan webbplats.

Klarar du en vecka utan vatten och el? - Här finns tips på vad du bör ha hemma.

Om risker och säkerhet för dig som privatperson – Din säkerhet Länk till annan webbplats.

Sidan uppdaterad 2019-07-30