Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bild som visar vilken format det ska vara 922 gånger 935 pixlar

Mommo Deeq blev årets Aspebodabo

Titeln årets Aspebodabo delades ut för andra året i rad i samband med Aspebodadagen. Med titeln vill Aspeboda intresseförening uppmärksamma någon som bidragit på ett positivt sätt till bygden.

Ordförande för Aspeboda intresseföreningen, Lars Nordström, meddelade att det inkommit flera nomineringar men Mommo Deeq och hans engagemang för ungdomarna stack ut. Alla i styrelsen var överens om att det var han som skulle få titeln. Mommo har hand om basketträning, science club och har arrangerat LAN och discon.

- Jag har inte gjort allt själv utan jag vill tacka min fru, föräldrar och kanske framförallt flickorna och pojkarna i Aspeboda, tillsammans har vi gjort de här sakerna möjligt, sa Mommo när han fick mota priset.

Mommo bor sedan tre år tillbaks i byn Brusbro som ligger på kanten till Borlänge. Där bor han med sin fru, sina tre söner, en katt, två kaniner och ett gäng höns. Det är mysigt att kunna ha djur kommenterar Mommo.

- Det bästa med att bo i Aspeboda är närheten till både Falun och Borlänge. Jag jobbar som takläggare och grävmaskinist och kan ha jobb i hela Dalarna, då är det perfekt att utgå från Aspeboda, säger Mommo med ett leende.

Årets aspebodabo 2019

Här är både årets och förra årets vinnare fångade på samma bild. Bertil Vikman 94 år längst till höger fick förra året mota utmärkelsen årets Aspebodabo. Bertil är uppvuxen i Aspeboda och har i större del av sitt liv bott där. På bilden från vänster syns Bo Paulsson, Mommo Deeq (årets vinnare), Mats Dalström, Astrid Dahlström och Bertil Vikman (förra årets vinnare).

Årets aspebodabo 2019

Ordförande för Aspeboda intresseföreningen Lars Nordström delade ut priset till årets Aspebodabo 2019 Mommo Deeq.

Årets aspebodabo 2019

Mommo Deeq tillsammans med några av ungdomarna i byn. Från vänster på bilden syns Lukas Sjögren, Valdemar Embretsen, Mommo Deeq och Adam Persson.

Sidan uppdaterad 2019-07-29