Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bild som visar vilken format det ska vara 922 gånger 935 pixlar

Jobbar 100 procent och studerar 25 procent

Hodo Ahmed har sedan sex månader tillbaka fått en tillsvidaretjänst som barnskötare på en förskola i centrala Falun. Trots att hon jobbar 100 procent där så pluggar hon också upp gymnasiebetyg på 25 procent.

2015 kom Hodo till Falun efter att ha flytt från Somalia och Saudiarabien. Det första året i Falun var hon föräldraledig därefter började hon plugga SFI och sedan till barnskötare.

- En sak som jag tyckte var väldigt bra var all information som fanns på vägledningscentrum, det gjorde det lätt för mig att välja utbildning, berättar Hodo.

Blandning skapar trivsel

Hodo blev klar med utbildningen 2018 och fick direkt efter det börja som vikarie. Under sex månader vikarierade hon på olika förskolor för att sedan få en tillsvidaretjänst på en av dem. Hodo berättar att hon trivs väldigt bra på jobbet och att hon tycker att det är utvecklande.

- Samtidigt som jag lär barnen saker så utvecklar jag mitt språk, säger Hodo.

Barnen pratar ett relativt lätt språk som hon lär sig nya ord igenom, och hon uppskattar att de på ett naturligt sätt rättar om hon säger fel. Hodo säger att hon även gillar blandningen av kollegor. Hon berättar det är blandade åldrar och nationaliteter och att de kan lära sig mycket från varandras kulturer.

Siktar på högskolestudier

Hodo har två mål: Det ena är att jobba med barn och det andra är att vidareutbilda sig och läsa på högskolan. Vad det är hon ska läsa har hon inte bestämt sig för än, kanske blir det program för förskollärare eller lärare. Hodo är också bestämd med att hon vill stanna i Falun.

- Falun är lagom och här finns allt du behöver inom ett bra avstånd, säger Hodo glatt.

Sidan uppdaterad 2019-07-24