Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bild som visar vilken format det ska vara 922 gånger 935 pixlar

Rohullha från Afghanistan är blivande socionom

Efter studierna i Östersund vill Rohullah Ghullami flytta hem till Falun igen för att jobba som socionom. Rohullah är uppväxt i Falun och har sin familj och kompisar här.

När Rohullha var elva år kom han till Sverige och Falun med sin familj bestående av mamma, pappa och två syskon. De kom då från Afghanistan och först fick han läsa svenska på Centrum för flerspråkighet. Därefter kunde han börja årskurs sex i en vanlig klass. I dag jobbar Rohullhas syskon inom LSS och hemtjänsten. Själv valde han att direkt efter gymnasiet börja studera till socionom.

– Mitt mål är att jobba inom något av följande: Arbetsförmedlingen, försörjningsstödsenheten (integrationsgruppen) eller försörjningsenheten (barn och familj), berättar Rohullah.

Sommarjobb på hemmaplan

Under sommaren som var har Rohullah jobbat som aktivitetsledare i Kopparstadens satsning på gratis aktiviteter i bostadsområdena för barn. Aktiviteterna hölls i Norslund, Bojsenburg, Herrhagen och på Järnet. Alla barn och ungdomar mellan 6-15 år var välkomna oavsett vilket område de bodde i.

– Vi hade aktiviteter som bakning, fotboll och taco-kväll, berättar Rohullah.

De var fyra ledare som var uppdelade i par på två områden per par. Hur många barn som kom var lite beroende på vilket område de var i förklarar Rohullah. Som mest kunde det var 70 barn som deltog.

Sidan uppdaterad 2019-09-24