Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Folk med checken

Bjursås sparbank överlämnade 150 000 kronor till Fontänhuset. Från vänster ses Kristine Thureson, medlem, Gunnar Eriksson, styrelseordförande Bjursås Sparbank, Ola Möllberg, vd Bjursås Sparbank, Göran Forsén, ordförande Fontänhuset Falun och Kalle Grundelius, medlem.

Fontänhuset fick ekonomiskt tillskott

Det nya Fontänhuset i Falun har just nu 45 medlemmar och ytterligare 25 personer vill bli det. Verksamheten behövs och på måndagen fick föreningen ett välkommet ekonomiskt tillskott.

För några år sedan gjordes en undersökning i Falun som visade att det fanns ett behov av en ny slags verksamhet, för personer med psykisk ohälsa.

Lösningen blev att starta upp Fontänhuset, som haft öppet sedan i april. Fontänhuset har som mål att skapa en gemenskap och en meningsfull vardag för personer som vill bryta sin isolering. Till Fontänhuset kommer man och gör det man klarar av.

–Verksamheten har varit en framgång från start och i dag har vi 45 medlemmar i föreningen. Ytterligare 25 personer vill bli medlemmar, men vi har just nu valt att bromsa lite för att få igång alla rutiner. För det finns ingen övre gräns satt när det gäller antalet medlemmar, säger Göran Forsén, styrelseordförande.

Vem som helst mellan 16 och 65 år kan bli medlem. Gratis och utan tidsbegränsning,

Stora lokaler i gamla Tullhuset

Lokalerna i det gamla Tullhuset – 330 kvadratmeter - har rustats upp och inretts med saker mestadels hämtade från second hand.

Fontänhuset drivs i huvudsak med stöd av kommunen, regionen och Socialstyrelsen. Men styrelsen söker också pengar från andra håll.

Nu senast fick man napp hos Bjursås sparbank, som på måndagen fanns på plats för att lämna över en check på 150 000 kronor.

– När vi fick in ansökan från Fontänhuset hade jag ingen större aning om vad det handlade om. Nu vet jag betydligt mer, och har fått bekräftat att det överensstämmer med våra värderingar. Det känns rätt att vara med och ge pengar till den här verksamheten, och kul att få överlämna checken, säger Ola Möllberg, bankens vd.

– Pengarna kommer väl till pass, säger Göran Forsén.

Här kan du läsa mer om Fontänhuset Falun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad 2019-11-11