Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Tre glada ungdomar sitter på rad

Vet du vad din tonåring gör på Valborg?

En ökad oro i Falu tätort och risk för att gällande restriktioner inte följs gör det extra viktigt att vi har koll på våra ungdomar under kommande helg.

Valborg, som vanligtvis innebär fester och umgänge, står för dörren. Men i år ser verkligheten annorlunda ut för oss alla och vi vill påminna om att vi fortfarande är mitt uppe i en aktiv smittspridning av coronaviruset. Nu handlar det om att försöka orka över tid och hålla ut. Vi måste hjälpas åt att följa restriktionerna som finns i samhället för allas vår skull.

Du som förälder till en ungdom kan hjälpa till genom att ha lite extra koll på ditt barn under den kommande helgen. Se till att de inte bidrar till ökad smittspridning genom att samlas i större grupper eller trängsel. Kan ni rentav hitta på något tillsammans under Valborg? 

På grund av den rådande situationen ser vi att färre vuxna rör sig ute. Det gör att de unga får större utrymme att göra saker som de annars kanske inte hade gjort. Det har bland annat rapporterats en ovanlig stor mängd skadegörelse och även anlagda bränder i Falun på sistone.

Prata därför med era barn/ungdomar hemma om vad som händer just nu. Var intresserad av vad era barn gör, och vilka de umgås med. Det är lätt att man som ung dras med i saker utan att tänka på konsekvenserna.

Under Valborg kommer representanter från Falu kommuns skolor, fritidsgårdar och ungdomsstödjare samt fritidsledare från svenska kyrkan samt även polisen att finnas ute. Det är en gemensam insats för att förebygga alkohol-och annan drogdebut samt otrygghet och risken att utsättas för brott bland unga i hela Falu kommun, såväl centrala Falun som i byarna i kommunen.

Vi vill samverka med såväl föräldrar, andra vuxna och unga för att uppnå en trygg Valborg. Kontakta Vändkorset om du vill ställa upp

Tips till tonårsföräldrar inför helger

Sidan uppdaterad 2020-04-28