Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

App – nytt arbetsredskap för omvårdnadspersonalen

Aktuell information direkt i telefonen blir nu verklighet för omvårdnadsförvaltningens personal. De senaste veckorna har det jobbats intensivt för att få den nya appen färdig. Nu är den klar för användning.

Telefonen är det viktigaste arbetsredskapet som många medarbetare inom omvårdnadsförvaltningen har. I den finns all planering och dokumentation för arbetet. Genom appen ”Vård och omsorg i Falu kommun” får medarbetarna nu enklare tillgång till aktuell information.

– Det är oerhört viktigt, speciellt i den situation som vi befinner oss i. Många medarbetare jobbar också själva i hemmet hos kunderna, då ska man ha kvalitetssäkrad information lättillgänglig och inte behöva leta efter den, säger Anneli Steinholtz på omvårdnadsförvaltningen.

Inte beroende av telefontäckning

Förvaltningens verksamhet pågår dygnet runt och det är oerhört viktigt att informationen finns lättillgänglig även om man befinner sig i ett område utan telefontäckning.

– Vi har ett behov av ett lättillgängligt och tillförlitligt arbetsredskap. Här har man samlat den senaste informationen på ett och samma ställe. Jag tycker att det här är ett riktigt bra stöd till vår personal, säger Johan Björklund, verksamhetschef Hälso- och sjukvård.

Appen Vård och omsorg i Falu kommun innehåller:

  • praktiska och konkreta instruktioner för hur man ska agera i olika vårdmoment
  • aktuell information
  • kontaktvägar
  • utbildningar och instruktionsfilmer
Sidan uppdaterad 2020-05-25