Startsida
Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Publicerad 2020-09-25

Besöksrutiner på våra vård- och omsorgsboenden

Det är en ökad smittspridning av covid-19, coronaviruset, i samhället nu i Dalarna. Besöksförbudet på vård- och omsorgsboenden upphör torsdagen den 1 oktober och för att du som vill komma och besöka dina nära och kära ska kunna göra det så säkert som möjligt har vi följande rutiner.

 

Under förra veckan fördubblades antalet konstaterat smittade fall i Dalarna. 164 personer konstaterades då smittade med covid-19, coronaviruset. Smittskydd Dalarnas rekommendation är därför att kommunerna i länet ska vara fortsatt restriktiva med besök inomhus, även efter den 1 oktober.

– Det handlar om att skydda de äldre från smitta och i förlängningen rädda liv. Vi kommer att ompröva rekommendationerna till länets särskilda boenden från vecka till vecka, säger Helena Ernlund, biträdande smittskyddsläkare Region Dalarna i ett pressmeddelande.

Yttersta försiktighet

För att hindra smittspridning arbetar Falu kommun med att sätta samman riktlinjer för hur besök kan genomföras på våra boenden.

– Vi förstår att många har längtat och väntat på att besöksförbudet ska upphöra. Men, det är oerhört viktigt att tänka till nu när man vill göra besök. Har man vistats i miljöer där smitta sprids så bör man definitivt tänka efter om man ska besöka sin anhörige, samma gäller om man har minsta symtom. Även när man genomför besök bör man vara ytterst försiktig. Vi har alla ett ansvar att skydda våra äldre från smitta, säger Johan Björklund, verksamhetschef hälso- och sjukvård i Falu kommun.

Kontakta oss för besök

Besöksrutinerna är en del i vårt arbete med att fortsätta skydda äldre och sköra personer från att smittas av covid-19, coronaviruset.

– På våra vård- och omsorgsboenden bor flera personer som tillhör riskgrupper. I samråd med Smittskydd Dalarna och övriga dalakommuner kommer vi att veckovis se över våra besöksrutiner. Kommande vecka innebär det att besök kan genomföras utomhus genom att man kontaktar respektive boende, precis som vi haft under hela sommaren, säger Johan Björklund.

Sidan uppdaterad 2020-09-25