Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

händer som håller i varandra

Fokus på psykisk hälsa

Mellan den 5-11 oktober är det ”Fokus på psykisk hälsa i Dalarna”. En temavecka där organisationer, verksamheter och andra aktörer i Dalarna uppmärksammar och bjuder in till olika aktiviteter kring psykisk hälsa. Det är ett brett program där både motion, kultur, föreläsningar och samtal finns med. Du kan delta i aktiviteterna både via datorn på distans och på plats.

Många olika aktörer i Dalarna arbetar varje dag för god psykisk hälsa. I samband med Världsdagen för psykisk hälsa den 10 oktober riktas uppmärksamheten under en vecka på vad som görs för psykisk hälsa i länet.

– Vi vill sprida att det finns hjälp och stöd att vå. Det finns så mycket vi kan göra för att må lite bättre, säger Therese Olsson, brukarinflytandesamordnare inom psykisk hälsa på Region Dalarna.

Flera aktiviteter i Falun

Under den här veckan är det utställning i Medborgarhuset i Vansbro på temat ”Må bra!!! Hur då?” Film i Dalarna har tagit fram en filmpedagogisk katalog med filmtips på temat psykisk hälsa. Det finns filmer som passar olika åldrar med tillhörande samtalsfrågor och övningar att göra i klassrummet, hemma eller i föreningssällskapet.

På torsdagen är det temadag med Dalarnas nätverk för psykisk hälsa. Nätverket fyller 15 år i år. Det är det äldsta nätverket i Sverige inom psykisk hälsa.

– I år blir det många digitala alternativ då vi ska fortsätta hålla avstånd till varandra. På grund av pandemin är det viktigt att vara uppmärksam på att man måste anmäla sig innan om man vill vara med på en aktivitet, säger Therese Olsson.

Se fullständigt program här på Region Dalarnas sida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Det är Region Dalarnas avdelning för Hälsa och välfärd som tillsammans med den regionala samverkans- och stödstruktur, där länets 15 kommuner samverkar inom socialtjänst och hälso- och sjukvård, som genomför "Fokus på psykisk hälsa i Dalarna" under vecka 41.

Sidan uppdaterad 2020-10-05