Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Person med huva uppe som går på en grå gata.

Viktig föreläsning för föräldrar om unga och narkotika

Droganvändningen bland unga ser ut att öka i Falun. Därför bjuder Faluns Brottsförebyggande Råd in till en digital föreläsning om unga och narkotika 8 december. Varmt välkommen!

Falu kommun och Polismyndigheten har under året och framför allt under hösten märkt att narkotikaanvändningen bland unga ökar. Därför bjuder Faluns Brottsförebyggande råd in till en digital föreläsning som främst är riktad mot föräldrar som har barn på högstadiet och gymnasiet men även till personal som möter unga.

– Genom att hålla den här föreläsningen hoppas vi kunna nå föräldrar för att de ska få mer kunskap på vad de ska vara uppmärksamma på när det gäller ändrat beteende och om de hittar saker som kan kopplas till droger. Har man mer kunskap som föräldrar kan vi inom kommunen snabbare fånga upp det och hjälpa till innan det gått för långt, säger Ulrika Gustafsson Lindberg, BRÅ/ANDT-samordnare.

– Vi hör från många aktörer att droganvändandet ökar och därför är det viktigt att föräldrar får veta mer om vad de ska hålla utkik efter om de misstänker att ens ungdom missbrukar. Inom polisen har vi startat ett kartläggningsarbete i Falun där målet bland annat är att lagföra de individer som säljer narkotika, säger Zandra Runo, tillförordnad lokalpolisområdeschef i Falun.

Mikael Hesselrud håller i föreläsningen. Han är beteendevetare och har lång erfarenhet av arbete som narkotikapolis. På plats finns också representanter från Polisen samt från några av de verksamheter som möter Faluns unga för att berätta och svara på frågor om hur de arbetar, vad man kan göra som förälder och var man kan få stöd och hjälp.

Inbjudan till föreläsning om unga och narkotika Pdf, 116.6 kB.

Kostnadsfritt

Föreläsningen är kostnadsfri och ingen föranmälan behövs.

Tid

Tisdag den 8 december kl.18.00-20.00 (ca)

Plats

Digital föreläsning länk Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Varmt välkommen!

Sidan uppdaterad 2020-12-09