Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bild som visar när en vaccinspruta sticks in i en arm

Så vaccineras Dalarna

I Falu kommun har alla boende på våra vård- och omsorgsboenden, som valt att vaccinera sig, nu fått sin andra dos vaccin. Och de kunder som har hemtjänst och trygghetslarm har påbörjat sin vaccinering. Här kan du läsa när det är dags för din tur att vaccinera dig.

Eftersom vaccinet kommer i förpackningar med flera doser som måste användas inom en kort tid, så har vård- och omsorgspersonal som arbetar nära riskgrupper erbjudits doser som blivit över vid vaccinationstillfällena. Det för att inga vaccindoser ska gå till spillo.

Falu kommun följer Region Dalarnas vaccinationsplan.

Vaccination för allmänheten

Nu i februari börjar vaccinationerna för allmänheten bland de som är 65 år och äldre. Vaccineringen av allmänheten, yngre än 65 år är tänkt att pågå i mars, april och maj där de flesta enligt plan kommer att vaccineras i maj. När just du kan vaccinera dig beror på i vilken takt leveranserna av vaccin kommer till Sverige, och hur den nationella tilldelningen av vaccin kommer att bli.

Läs mer här på 1177 Dalarna om den preliminära tidsplanen vaccination Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Att vaccinera sig är valfritt. Folkhälsomyndigheten och Region Dalarna rekommenderar alla personer i Sverige, som är 18 år och äldre, att vaccinera sig mot Covid-19.

Enligt Region Dalarna är Vaccination är det effektivaste sättet att undvika att bli allvarligt sjuk eller dö i covid-19. Vaccination kan också hjälpa till att minska smittspridningen.

Att vaccinera sig är gratis.

Här hos 1177.se kan du läsa mer om hur vaccinationen går till i Dalarna och Falun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Du hittar även information och svar på många frågor om vaccinationen.

Mer information

Via följande länkar kan du läsa mer om vaccinet och söka svar på eventuella frågor.

Folkhälsomyndigheten Länk till annan webbplats.

1177.se Länk till annan webbplats.

Krisinformation.se Länk till annan webbplats.

Läkemedelsverket Länk till annan webbplats.

Sidan uppdaterad 2021-02-05