Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Nanne Grönvall i röd jacka och ett barn med ryggsäck

Nanne Grönvall föreläser på Uppmärksamhetsveckan

Nanne Grönvall är en av våra mest folkkära artister och firar i år 35 år som artist och skådespelerska. På måndag den 15 februari föreläser hon under Uppmärksamhetsveckan om hur det var att som barn växa upp bland missbruk och psykisk ohälsa.

Sedan några år har Nanne Grönvall sin egen stiftelse, Nanne Network, där syftet är att förmedla vikten av respekt och förståelse för varandra, att bidra till en positiv förändring för barn och ungdomar och deras framtid. Hennes stiftelse har samarbeten med flera barn- och ungdomsprojekt och ideella organisationer såväl som idrotts- och andra barn/ungdomsföreningar.

Nanne växte upp med alkohol och tablett missbruk i familjen såväl som psykisk ohälsa.

Personlig berättelse

I föreläsningen på måndag berättar hon om hennes upplevelser av hur missbruk påverkar familjerelationer, både fysiskt och psykiskt och hur man som barn försöker hantera sina upplevelser både under den tiden och även senare i vuxen ålder.

– Om vi hade blivit instängda i karantän i månader, när jag var liten, så hade det varit en katastrof, säger Nanne Grönvall, för att ge en insikt vad den här pandemin kan orsaka.

Vill förändra

Hon vill med den här föreläsningen berätta, med en förhoppning att ge insikt och stärka många. Tillsammans kan vi förändra.

– Jag kommer också att prata om vikten av att vi klarar att ta oss igenom svårigheter om vi blir sedda och har stöd från någon. Att våga prata om det man är med om är också en betydande del av början av en läkeprocess för att kunna gå vidare i livet, säger Nanne Grönvall.

Läs mer här om uppmärksamhetsveckan och hur du kan ta del av föreläsningen.

Teamslänk till föreläsningen. Teamslänk Länk till annan webbplats. (livesändningen startar klockan 18.00). Upp till 250 personer kommer att kunna följa livesändningen och möjlighet finns också att ta del av föreläsningen senare under uppmärksamhetsveckan, genom länk som läggs ut här på sidan.

Fotnot: Förutom artisteriet så driver Nanne också sitt eget skivbolag, förlag och produktionsbolag. Nanne har rönt framgångar både i Sverige och utomlands, gjort turnéer, jul- och krogshower, medverkat i flera stora musikaluppsättningar, varit programledare i både tv och radio. Hon har medverkat i Melodifestivalen hela 10 gånger och faktiskt också i den brittiska uttagningen till Eurovision Song Contest. Hon är även låtskrivare med hits i bagaget som bland andra ”Avundsjuk”, ”Det vackraste”, ”Håll om mig”, ”I Do” och ”Den vilda”.

Sidan uppdaterad 2021-02-16