Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

en person som får vaccin

Vaccinering mot covid-19 för LSS-brukare och assistenter

Snart dags för vaccinationer för brukare som har LSS-insatser och som är över 18 år, och den personal och personliga assistenter som arbetar nära brukarna.

Vi vet att flera av er ser fram emot att få tid för vaccination. Vi får många frågor om detta efter att Folkhälsomyndigheten uppdaterade prioriteringsordningen för vaccinationerna. Vaccinationerna i Falun flyter på bra nu för de som är 65 år och äldre, det innebär att vaccinationen för brukare som har LSS-insatser, som är över 18 år och den personal/personliga assistenter som arbetar nära dessa brukare troligtvis kan starta kommande vecka (vecka 16).

Följande personer kallas

De som kommer att kallas till vaccination nu är de brukare som är 18 år eller äldre och får insatser enligt LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (1993:387), samt personer som är 18 år och äldre och som har assistansersättning enligt socialförsäkringsbalken (SFB).

Personal/personliga assistenter som arbetar nära personer som har ovan nämnda insatser, kommer att vaccineras i samband med att brukaren får sin vaccination.

Viktigt att skicka in hälsodeklaration

För att underlätta Region Dalarnas planering ber vi dig som har LSS- insatser, som är 18 år och äldre, och den personal/personliga assistenter, att skicka in hälsodeklarationerna tillsammans till Norslunds vårdcentral, så att Region Dalarna enkelt kan se hur många som behöver vaccin.

Om ni svarat JA på fråga nummer 1, 2, 3 eller 5 i hälsodeklarationen så måste ni kontakta den vårdcentral där ni är listad för att få er hälsodeklaration utredd, innan den skickas in till Norslunds vårdcentral.

Som personal eller personlig assistent behöver du fylla i ytterligare en blankett, där din arbetsgivare ska garantera din anställning. Använd bifogad blankett och fyll i alla uppgifter, blanketten postas med hälsodeklarationerna till nedanstående adress.

Hälsodeklarationerna skickas till:
Vårdcentral Norslund
Kopparvägen 29
791 42 Falun

Tidsbokning

Vårdcentralen/Region Dalarna kommer att kontakta er via det telefonnummer som ni lämnat på er hälsodeklaration för att erbjuda en tid för vaccination.

Hälsodeklarationen finner ni här Pdf, 174.5 kB..

Blankett för personal eller personlig assistent, privat vårdgivare Word, 25 kB..

Sidan uppdaterad 2021-04-16